Recepti 13. listopada 2014.

Nizozemski uštipci s grožđicama

Holandski uštipci s grožđicama
gastro postao gastro.24sata.hr
Kušajte ovu nizozemsku poslasticu

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 845

Potrebno vam je

  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • 40 g kvasac, svježi
  • 100 g šećer, kristal
  • 0.25 l mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 prstohvat sol
  • 1 kom limunova korica
  • 1 kom narančina kora
  • 2 kom jaje kokošje
  • 75 g maslac, neslani
  • 100 g grožđice
  • 75 g narančina kora, ušećerena
  • 1 l ulje suncokretovo

Priprema

  1. Prosijte brašno u posudu i u sredini načinite udubinu. U nju razmrvite kvasac, dodajte malo šećera, brašna i polovicu količine mlakog mlijeka, pa zamijesite kvas. Neka pokriven uzlazi 15 minuta.
  2. Dignutom kvasu dodajte preostali šećer, preostalo mlijeko, sol, jaja i na listiće narezan maslac. Zamijesite tijesto. Neka uzlazi 15 minuta.
  3. Obje vrste grožđica stavite na 2 minute u toplu vodu da nabubre, zatim ih isperite. Ocijeđene, zajedno s nasjeckanom ušećerenom koricom umijesite u tijesto. Neka tijesto uzlazi još 15 minuta.
  4. Zagrijte masnoću na 160 stupnjeva C. Uz pomoć dvije pobrašnjene žlice grabite iz tijesta male uštipke, pa ih po 6 pržite 10 minuta u vrućem ulju dok ne postanu zlatnožuti. Nakon 5 minuta prženja okrenite ih rupičastom žlicom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.