Super ideja za sve koji ne jedu meso ili samo klasični hot dog smatraju lošim i nezdravim - imamo recept za hot dog od mrkve, koji je mnoge oduševio
Za sve koji ne jedu meso, žele zdravije jesti ili pak samo izbjegavaju hot dog jer ne jedu hrenovke imamo super ideju. Riječ je o veganskom hot dogu, ali ne od nekih čudnih imitacija mesa već od - mrkve.
Kako mrkvu pripremiti na način da oduševljava okusom poput običnog hot doga? Tajna je u začinima, načinu pečenja, ali i - tekućem dimu. No ako ti je isti nedostupan jednostavno ga izostavi.
U ovom receptu prijedlog za posluživanje hot doga od mrkve jest uz kečap i senf, a pouzdano znamo da je super i uz relish od tikvica, ali i sve druge omiljene umake i priloge klasičnom roštilju.
Hot dog od mrkve
foto: Fork in the Kitchen/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Hot dog od mkrve
30 MIN
pripreme
50 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Mrkva
8
kom
Maslinovo ulje
2
žlica
Povrtni temeljac
65
ml
Jabučni ocat
65
ml
Soja umak
2
žlica
Javorov sirup
1
žlica
Češnjak u prahu
0,50
žličica
Dimljena paprika
0,50
žličica
Tekući dim
0,50
žličica
Pecivo za hot dog
8
kom
Senf
Kečap
Postupak
Oprane i oguljene mrkve stavi u manji pleh i prelij maslinovim uljem, U zdjelici izmiješaj povrtni temeljac, jabučni ocat, soja umak, javorov sirup, češnjak u prahu, dimljenu papriku i tekući dim (ako ga možeš nabaviti).
Prelij preko mrkvi, izmiješaj i prekrij alumunijskom folijom. Pusti da odstoji oko 30 minuta.
Pećnicu zagrij na 220 stupnjeva. Pleh pokriven aluminijskom folijom stavi u pećnicu i peci 30 minuta.
Makni foliju i peci još 20-ak minuta, odnosno dok mrkve ne omekšaju tako da ih lako možeš probosti vilicom. Trebaju se i malo zapeći.
Pečene mrkve posluži u pecivima za hot dog, s kečapom i senfom.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
192 kcal
9 %
MASTI
5,00 g
6 %
KOLESTEROL
0,01 g
0 %
UH
28,00 g
10 %
PROTEINI
5,00 g
10 %
Evo još ideja što sve možeš s mrkvom (osim skuhati je u juhi ili varivu)...