Recepti 25. lipnja 2016.

Hrenovke u saftu od povrća

Hrenovke u saftu od povrća
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan recept za slastan ručak od hrenovki i povrća.

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 194

Potrebno vam je

  • 4 kom hrenovke (goved. + svinjetina )
  • 200 g grašak zeleni, u zrnu
  • 250 g mrkva, crvena
  • 300 g luk ,crveni
  • 250 ml pasirana rajčica (passata)
  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje suncokretovo

Priprema

  1. Sitno narezati luk i prepržiti ga na ulju.
  2. Dodati mrkvu narezanu na kolutiće, grašak, sol i papar. Zaliti s malo vode da ne zagori.
  3. Kad povrće smekša, dodati hrenovke koje se prethodno narežu na tanke kolutiće.
  4. Kad hrenovke “porumene”, dodati im pasiranu rajčicu i malo šećera te sve zajedno prokuhati još desetak minuta.

Izvor 24sata

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.