gastro postao
Jednostavan recept za slastan ručak od hrenovki i povrća.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 194
Potrebno vam je
- 4 kom hrenovke (goved. + svinjetina )
- 200 g grašak zeleni, u zrnu
- 250 g mrkva, crvena
- 300 g luk ,crveni
- 250 ml pasirana rajčica (passata)
- 1 mala žlica šećer, kristal
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje suncokretovo
Priprema
- Sitno narezati luk i prepržiti ga na ulju.
- Dodati mrkvu narezanu na kolutiće, grašak, sol i papar. Zaliti s malo vode da ne zagori.
- Kad povrće smekša, dodati hrenovke koje se prethodno narežu na tanke kolutiće.
- Kad hrenovke “porumene”, dodati im pasiranu rajčicu i malo šećera te sve zajedno prokuhati još desetak minuta.
Izvor 24sata