Recepti Kruh i pecivo 10. lipnja 2025.

Hrskave bruschette s jagodama i ricottom

Kruh i pecivo
20 MIN
10 MIN
8
JEDNOSTAVNO
Bruschette s jagodama
Bruschette s jagodama
foto: ambitiouskitchen.com/Pinterest
Crostini s jagodama su idealan izbor za trenutke kada želiš poslužiti nešto prefino, a pritom ne provesti sate u kuhinji. Imamo odličan recept!

Kad temperature narastu, nepce traži lagane, svježe i razigrane okuse. Upravo zato su ove slatke bruschette s jagodama jedan od onih recepata koji svako okupljanje pretvaraju u mali gastronomski doživljaj.

Ovi tanko narezani, zapečeni komadići baguettea preliveni su svilenkastim slojem ricotte, sočnim jagodama koje su se nekoliko minuta macerirale s limunovom koricom i šećerom te svježim listićima mente za dodatni aromatični kontrast. Sve se na kraju zaokružuje premazom meda koji spaja okuse u savršeno uravnotežen zalogaj.

Perfektno i (vizualno) efektno

Ono što ovaj recept za slatke bruschette s jagodama čini još posebnijim su jednostavna priprema i svestranost. Osim što ga možeš pripremiti unaprijed, lako se prilagođava gostima s različitim prehrambenim preferencijama: koristi bezglutenski kruh, biljne zamjene za sir ili zamijeni med agavinim sirupom za vegansku varijantu.

bruschette s jagodama | Author: ambitiouskitchen.com/Pinterest Bruschette s jagodama foto: ambitiouskitchen.com/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Slatke bruschette s jagodama
20 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Jagode 1 šalica
  • Šećer 1 žličica
  • Limunova korica 0,50 žličica
  • Baguette 0,50 kom
  • Maslinovo ulje
  • Ricotta 0,50 šalica
  • Med 2 žličica
  • Listići mente 2 žličica
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 200 °C. Obloži lim za pečenje papirom za pečenje i stavi sa strane.


  2. U zdjelu stavi nasjeckane jagode, šećer i naribanu koricu limuna. Promiješaj da se sastojci povežu, pokrij i ostavi na sobnoj temperaturi dok pripremaš crostine. Ovaj korak možeš napraviti unaprijed - smjesa može stajati pokrivena na sobnoj temperaturi ili u hladnjaku do 3 sata.


  3. U međuvremenu složi kriške baguettea (debljine 0,5 cm) na pripremljeni lim za pečenje. Lagano poškropi obje strane svake kriške maslinovim uljem. Stavi lim u pećnicu i peci 8–10 minuta, dok kruh ne postane lagano zlatan i hrskav. Izvadi iz pećnice i pusti da se hladi 5–10 minuta.


  4. U manjoj zdjeli pomiješaj ricottu i med dok ne dobiješ glatku smjesu. Neposredno prije slaganja dodaj jagodama nasjeckanu mentu i lagano promiješaj.


  5. Za slaganje crostina, na svaku krišku kruha premaži slojemj smjese od ricotte i meda. Na to ravnomjerno rasporedi pripremljene jagode. Posluži odmah.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

101 kcal

5 %

MASTI

1,00 g

1 %

KOLESTEROL

0,05 g

0 %

UH

17,50 g

6 %

PROTEINI

4,50 g

9 %

Kako izbjeći da bruschette omekšaju? Slaži ih neposredno prije posluživanja. Jagode i ricottu možeš držati odvojeno u hladnjaku (jagode do 2 dana, ricottu do 4 dana), a prepečeni kruh na sobnoj temperaturi u dobro zatvorenoj posudi bez dotoka zraka

 Klikni jer moraš probati i ove bruschette!

Bruschette s breskvama Možda vas zanima... Bruschette s breskvama - hrskavo voćno savršenstvo! Recepti Možda vas zanima... Uživaj u bruschettama s pestom i rajčicama Recepti Možda vas zanima... Brzi zalogajčići: Bruschette s kozicama Recepti Možda vas zanima... Bruschette s paštetom - najbrže grickalice ikad! Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.