Recepti 13. listopada 2014.

Hrskavi keksi s višnjama

Hrskavi keksi s višnjama
gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusni keksi od prhkog tijesta nadjeveni džemom od višanja

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 605

Tijesto

  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 mala žlica prašak za pecivo
  • 100 g šećer, kristal
  • 1 kom vanilin šećer
  • 1 prstohvat sol
  • 150 g maslac, neslani
  • 1 kom jaje kokošje
  • 0.50 kom aroma limuna

Nadjev

  • 4 mala žlica džem od višanja
  • 1 na vrh noža mljeveni cimet

Priprema

  1. Za nadjev promiješajte džem sa cimetom.
  2. Pripremite mrvičasto tijesto: prosijte brašno i prašak za pecivo u posudu te promiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i solju. Dodajte omekšani maslac ili margarin, jaje i aromu te sve izmiješajte električnom miješalicom (metlicama) dok ne dobijete fine mrvice. Polovicu mrvica stavite sa strane, ostatak umijesite u povezano tijesto.
  3. Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto na debljinu oko 0,5 cm. Izrežite motive po želji i rasporedite na lim koji ste prethodno prekrili masnim papirom.
  4. U sredinu stavite nešto nadjeva od džema pa po keksima rasporedite mrvice i gurnite u sredinu ugrijane pećnice, pecite 180 stupnjeva C oko 10 minuta.
  5. Ispečene kolačiće zajedno s masnim papirom povucite na rešetku i ostavite da se ohlade.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.