Sočne jabuke, cimet i grožđice zamotani u lagane, hrskave kore... odličan scenarij za prvi dan nakon dugo vremena kad ćemo zbog ovog deserta upaliti pećnicu
Danas neće biti problem upaliti pećnicu pa je vrijeme da u njoj pripremimo nešto slatko, mirisno, hrskavo, sočno… Utješno! Lagani i hrskavi trokutići sjabukama i cimetom idealni su za one koji vole jednostavne, ali ukusne slastice koje mogu pripremiti bez previše truda.
Nevjerojatna hrskavost
Ono što ovu slasticu čini posebnom su kore koje joj daju nevjerojatnu hrskavost, dok unutrašnjost ostaje sočna i puna okusa. Vučeno tijesto - tankoj, gotovo prozirno - savršen je ogrtač za lagane deserte koji ne opterećuju okusne pupoljke.
U kombinaciji s mekanim jabukama, grožđicama i prstohvatom cimeta, ovaj desert je prava mala eksplozija okusa.
Odaberi jabuke koje najviše voliš
foto: alandsmann/Pixabay
Okus ovih hrskavih trokutića možeš prilagoditi vlastitim željama, dodajući više ili manje cimeta, mijenjajući vrstu jabuka ili čak izostavljajući šećer ako preferiraš manje slatke deserte. Bilo da tražiš savršen desert za hladnije dane ili jednostavno želiš nešto slatko uz popodnevnu kavu, pripremi sastojke, zagrij pećnicu i uživaj u mirisu i okusu. Ovaj naš recept će te oduševiti!
Ne gasi ekran dok kuham
Hrskavi trokutići s jabukama i cimetom
15 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
Sastojci
Jabuka
450
g
Grožđice
3
žlica
Cimet
0,25
žličica
Sol
0,12
žličica
Smeđi šećer
2
žlica
Gustin (Kukuruzni Škrob)
1
žličica
Kore za savijače
8
kom
Maslinovo ulje
Šećer u prahu
Postupak
Zagrij pećnicu na 190°C. Pripremi lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
U tavi s neprijanjajućim dnom na srednjoj vatri dinstaj jabuke, grožđice, šećer, cimet i sol, pokriveno, dok jabuke ne omekšaju, otprilike 15 minuta. Prebaci smjesu u veliku zdjelu.
Umiješaj kukuruzni škrob u smjesu s jabukama.
Izvadi kore iz pakiranja i prekrij ih vlažnom kuhinjskom krpom kako bi ostale vlažne. Položi jedan list tijesta na dasku za rezanje i lagano ga namaži uljem. Položi drugi list preko njega i ponovno namaži uljem. Prereži tijesto po dužini kako bi dobio dva dugačka, uska sloja.
Stavi 3 žlice nadjeva na jedan kraj svakog sloja tijesta. Presavij jedan kut tijesta preko nadjeva da ga zatvoriš u obliku trokuta. Nastavi savijati trokut preko samog sebe, dok ne dođeš do kraja tijesta. Lagano namaži gornji dio uljem i prebaci na pripremljeni lim za pečenje, s presavijenim dijelom prema dolje. Ponovi postupak s preostalim tijestom i nadjevom.
Peci dok vučeno tijesto ne postane zlatno i hrskavo, otprilike 30-ak minuta.
Ohladi na limu za pečenje najmanje 10 minuta, a zatim ih pospi šećerom u prahu prije posluživanja.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
435 kcal
21 %
MASTI
24,37 g
33 %
KOLESTEROL
0,26 g
0 %
UH
50,49 g
18 %
PROTEINI
5,18 g
10 %
Trokutiće možeš čuvati na sobnoj temperaturi jedan dan ili u hladnjaku do 5 dana (no pripremi se na to da će tada izgubiti hrskavost). Potpuno ih ohladi prije skladištenja u hermetički zatvorenoj posudi.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.