gastro postao
Mekano povrće s hrskavom koricom, zajedno sa sočnim umakom - odlično pristaje uz meso
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 100
Potrebno vam je
- 4 kom cikla
- 1 vezica mrkva, crvena
- 1 dl vrhnje kiselo (20% masti)
- 2 žlica svježi kozji sir
- svježe mljeveni papar
- sol
- ulje maslinovo
- limunov sok
Priprema
- Ciklu ogulite i razrežite na četvrtine, mrkvu operite i ogulite ako je potrebno. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje, posložite ciklu i mrkvu, lagano posolite, popaprite i posipajte maslinovim uljem. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 20 minuta, dok cikla i mrkva ne postanu mekane i dobiju hrskavu koricu.
- U posudi pomiješajte svježi kozji sir s kiselim vrhnjem, začinite sa soli, svježe mljevenim paprom i limunovim sokom po ukusu. Servirajte kao umak uz pečeno povrće.