gastro postao
Ledeni vjetar je kremasti klasik koji baš uvijek možemo pojesti, a posebno na kraju bogatog uskršnjeg ručka.
Ovaj su kolač na isti način pripremale naše bake i mame, a nisu ga uspjeli izgurati ni brojni moderni deserti s daškom minimalizma.
Počastite se za Uskrs verzijom s bananama, kivijem i jagodama.
Sastojci:
- 9 bjelanjaka
- 300 g šećera
- 1 žlica jabučnog octa
- 9 žumanjaka
- 4 žlice šećera
- 4 žlice oštrog brašna
- 2 dl mlijeka
- 3 Dr. Oetker vanilin šećera
- 200 g maslaca
- 3 vrećice Dr. Oetker Šlag pjene
- 3 kivija
- 2 banane
- 500 g jagoda
Priprema
- Istucite čvrst snijeg od bjelanjaka i postepeno dodajte 300 g šećera. Kad očvrsne, dodajte 1 žlicu octa i nastavite mutiti. Pecite na papiru za pečenje otprilike sat vremena na 150 stupnjeva.
- Žumanjske pjenasto umutite sa šećerom, dodajte brašno, mlijeko i kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Kremu ohladite i izmiksajte s omekšanim maslacem.
- Koru premažite slojem kreme, posložite voće, premažite šlagom i ponovite postupak. Ostatkom šlaga ukrasite cijeli kolač.
Uživajte u kremastom kolaču!