Recepti Uskršnje delicije 16. ožujka 2018.

Slatki blagdanski vikend uz ledeni vjetar

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Ledeni vjetar je kremasti klasik koji baš uvijek možemo pojesti, a posebno na kraju bogatog uskršnjeg ručka.

Ovaj su kolač na isti način pripremale naše bake i mame, a nisu ga uspjeli izgurati ni brojni moderni deserti s daškom minimalizma.

Počastite se za Uskrs verzijom s bananama, kivijem i jagodama.

Sastojci:

  • 9 bjelanjaka
  • 300 g šećera
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 9 žumanjaka
  • 4 žlice šećera
  • 4 žlice oštrog brašna
  • 2 dl mlijeka
  • 3 Dr. Oetker vanilin šećera
  • 200 g maslaca
  • 3 vrećice Dr. Oetker Šlag pjene
  • 3 kivija
  • 2 banane
  • 500 g jagoda

Priprema

  1. Istucite čvrst snijeg od bjelanjaka i postepeno dodajte 300 g šećera. Kad očvrsne, dodajte 1 žlicu octa i nastavite mutiti. Pecite na papiru za pečenje otprilike sat vremena na 150 stupnjeva.
  2. Žumanjske pjenasto umutite sa šećerom, dodajte brašno, mlijeko i kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Kremu ohladite i izmiksajte s omekšanim maslacem.
  3. Koru premažite slojem kreme, posložite voće, premažite šlagom i ponovite postupak. Ostatkom šlaga ukrasite cijeli kolač.

Uživajte u kremastom kolaču!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.