Recepti 09. veljače 2022.

Iskoristi naranče za pripremu pet odličnih slastica

; Donosimo recepte za ukusne, mirisne i sočne slastice s narančama foto: Nešto slatko by Katarina, Nevena Josipović,
gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobaj mirisne i sočne slastice u kojima je glavna zvijezda naranča

Iako naranče jedemo kroz cijelu godinu, miris naranče, osobito u kolačima, uvijek nas asocira na hladnije, zimske dane. Volimo ih jesti i same, no sočne i mirisne naranče odličan su dodatak brojnim slasticama.

U nastavku pronađi recepte za popularne palačinke suzette, Jaffa tortu, kuglof, neodoljive kuglice od naranče i kakaa te biskvitnu poslasticu s narančama. Recepti su jednostavni i neće ti oduzeti mnogo vremena, a ako si ljubitelj naranča u desertima ove će slastice biti taman po tvojoj mjeri!

1. Sočan i mirisan kruh od naranče

Napravi savršeno sočan biskvit s narančom i čokoladom. Naranča je tu da kolaču da svježinu, aromu i kiselkastu notu, a čokolada da upotpuni okus. Zapravo savršen spoj. Njegova jednostavna priprema i fantastičan okus su njegove najveće vrline, stoga što čekaš?! Baci se na posao jer za svega 15 minuta pripreme možeš imati ovaj sočan kolač na stolu. Recept se nalazi na linku u nastavku. 

 

Možda vas zanima... Kruh od naranče - sočan i neodoljivo sladak Kolumne

 

 | Author: Nevena Josipović Kruh od naranče, foto: Nevena Josipović

2. Palačinke suzette 

Recept gastro dive Mary Berry za tradicionalni francuski desert – palačinke Suzette. Priprema ovih palačinki uzima nešto više vremena od pripreme klasičnih palačinki, ali se trud isplati! Priprema traje nešto više od pola sata, a količina je dovoljna za četiri serviranja.

 

Možda vas zanima... Palačinke suzette - slasna verzija za posebne prilike Recepti

 

 | Author: Thinkstock Palačinke s narančama, foto: Thinkstock


3. Čokoladni kuglof s narančama

Naranča i tamna čokolada recept su za savršeno popodne!  Brzinski pripremi smjesu za kuglof, pijuckaj kavu dok se peče i hladi pa uživaj s obitelji u sočnom kolaču. Možeš ga posuti šećerom u prahu, preliti čokoladnom glazurom ili čak poslužiti uz tučeno vrhnje. Pokoja kandirana korica naranče također nije naodmet. Recept te čeka na linku u nastavku. 

 

Možda vas zanima... Sočan kuglof s narančom i čokoladnim kapljicama Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran Kuglof s narančom i čokoladom, foto: Irena Gavran

 

4. Kuglice od kakaa i naranče

Ova jednostavna slastica priprema se brzo, ali i nestaje u trenu. Čokoladne kuglice bit će idealna brza poslastica za nenajavljene goste, ali i zalogajčići stvoreni za one situacije kada baš poželiš nešto brzo, fino i slatko. Pomiješaj sastojke, oblikuj kuglice i uživaj u divnom spoju sezonskih okusa.

 

Možda vas zanima... Neodoljive kuglice od naranče i kakaa - brze, slatke i fine Kolumne

 

 | Author: Nešto slatko by Katarina Truffles s narančom i čokoladom, foto: Nešto slatko by Katarina

 

5. Jaffa torta za sve prilike

Ako obožavaš spoj naranče i čokolade, ova je torta idealna slastica za tebe. Izrazito jednostavna i izgledom i izradom, a miris i okus su nadnaravni. Cijela kuća miriši po narančama kad se peče ova torta. Svakako isprobaj i uživaj u neodoljivim okusima. Recept te čeka na linku u nastavku. 

 

Možda vas zanima... Jaffa torta - slastica iza koje ne ostaju ni mrvice Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran Odlična jaffa torta, foto: Irena Gavran

 


 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.