gastro postao
Brza tjestenina stvorena je za lijene dane kada vam je potreban ukusan, zdrav i brz ručak.
Ovako pripremljena tjestenina bit će odličan comfort food za vrijeme sve hladnijih dana, ali će se zbog jednostavne pripreme idealno uklopiti i u vruće ljetne dane.
Sezonske namirnice poput tikvice i rajčica dat će na okusima i sočnosti, fina tjestenina zasitit će vas na sjajan način, a inćuni pomoći da postignete divne arome.
Dodavanjem vode u kojoj se kuhala tjestenina, vaš će umak postati gušći, ljepljiv i na najbolji će se način spojiti s al dente skuhanom tjesteninom.
Potrebno vam je:
- 1 veća tikvica
- 2 rajčice
- 5-10 komada cherry rajčica
- 2 marinirana inćuna
- 2 režnja češnjaka
- 1 manja glavica luka
- 2 žličice maslaca
- Parmezan
- Maslinovo ulje
- Špageti
- Sol, papar
Priprema:
- Nasjeckajte luk, češnjak, tikvicu i rajčice na sitne kockice.
- Na maslinovom ulju najprije pirjajte luk dok ne požuti, dodajte tikvicu, a nakon nekoliko minuta i češnjak.
- Ubacite inćune koje ste najprije usitnili nožem i pretvorili u pastu.
- Sve sastojke dobro pomiješajte i pustite da se pirjaju neko vrijeme.
- Dodajte rajčicu, a u isto vrijeme u kipuću vodu ubacite tjesteninu. Kuhajte je dok ne postane al dente.
- Ako povrće upije svu tekućinu, dodajte mu malo vode u kojoj se kuhala tjestenina kako bi se stvorio umak.
- Kada je tjestenina kuhana, dodajte je povrću.
- Ubacite dvije žličice maslaca.
- Sve dobro pomiješajte, maknite s vatre pa pospite parmezanom.
- Poslužite vruće.
Dobar tek!