Recepti 24. kolovoza 2017.

Iskoristite ljeto: Pašta s tikvicama, rajčicom i inćunima

Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Brza tjestenina stvorena je za lijene dane kada vam je potreban ukusan, zdrav i brz ručak.

Ovako pripremljena tjestenina bit će odličan comfort food za vrijeme sve hladnijih dana, ali će se zbog jednostavne pripreme idealno uklopiti i u vruće ljetne dane.

 

Možda vas zanima... Manje je više: Hrskava tjestenina s kaparima i limunom Recepti

 

Sezonske namirnice poput tikvice i rajčica dat će na okusima i sočnosti, fina tjestenina zasitit će vas na sjajan način, a inćuni pomoći da postignete divne arome.

Dodavanjem vode u kojoj se kuhala tjestenina, vaš će umak postati gušći, ljepljiv i na najbolji će se način spojiti s al dente skuhanom tjesteninom. 

 

Možda vas zanima... Mirisna tjestenina gotova prije nego trepnete Recepti Možda vas zanima... Otkrijte tajni sastojak najkremastijih tjestenina Špajza

 

 | Author: Lidija Lončarić Lidija Lončarić


Potrebno vam je:

  • 1 veća tikvica
  • 2 rajčice
  • 5-10 komada cherry rajčica
  • 2 marinirana inćuna
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 manja glavica luka
  • 2 žličice maslaca
  • Parmezan
  • Maslinovo ulje
  • Špageti
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Nasjeckajte luk, češnjak, tikvicu i rajčice na sitne kockice.
  2. Na maslinovom ulju najprije pirjajte luk dok ne požuti, dodajte tikvicu, a nakon nekoliko minuta i češnjak.
  3. Ubacite inćune koje ste najprije usitnili nožem i pretvorili u pastu.
  4. Sve sastojke dobro pomiješajte i pustite da se pirjaju neko vrijeme.
  5. Dodajte rajčicu, a u isto vrijeme u kipuću vodu ubacite tjesteninu. Kuhajte je dok ne postane al dente.
  6. Ako povrće upije svu tekućinu, dodajte mu malo vode u kojoj se kuhala tjestenina kako bi se stvorio umak.
  7. Kada je tjestenina kuhana, dodajte je povrću.
  8. Ubacite dvije žličice maslaca.
  9. Sve dobro pomiješajte, maknite s vatre pa pospite parmezanom.
  10. Poslužite vruće.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.