Recepti 21. rujna 2019.

Isprobaj patatas bravas - španjolsko jelo od krumpira

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Teško je pronaći onoga tko ne voli krumpire, a osim što su vrlo zdrava namirnica, krumpiri su sjajan prilog, a mogu biti i glavno jelo. Stoga ni ne čudi što svaka zemlja ima svoj specijalitet s krumpirom.

Patatas bravas španjolsko je jelo koje se vrlo često služi u tapas barovima. Krumpiri se narežu na kockice, prže i služe u pikantnom umaku od rajčice. Upravo se ovo jelo smatra jednim od glavnih specijaliteta u Španjolskoj.

 

Možda vas zanima... Otkrivamo tajnu: Kako napraviti savršeni kremasti gratinirani krumpir? Recepti

 

Sastojci:

  • 5 velikih krumpira
  • Maslinovo ulje
  • 2 žličice umaka od rajčice
  • senf
  • žlica paprike
  • žlica čili umaka

 

Možda vas zanima... Zapečeni krumpir sa sirom uz koji ćeš zaboraviti na meso Recepti

 

Priprema:

  1. Oguliti četiri velika krumpira i narezati na komade veličine zalogaja.
  2. Zagrijati centimetar ili dva maslinova ulja u tavi na srednje jakoj vatri.
  3. Kada se ulje zagrije, dodati krumpir i pržiti sve dok ne postanu hrskavi sa svih strana, oko 10 minuta.
  4. Nakon toga krumpire prebaciti na tanjur prekrivenih kuhinjskim papirom i posoliti.
  5. U maloj tavi zagrijati još jednu žlicu maslinova ulja i dodati jednu i pol do dvije žličice umaka od rajčice.
  6. Umak kuhati pet minuta, a zatim umiješati jednu i pol žličicu senfa, jednu žlicu paprike i jednu žlicu čili umaka te soli po potrebi.
  7. Krumpire staviti u zdjelu i preko njih preliti umakom.

Poslužiti toplo!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.