Recepti 21. lipnja 2021.

Izdvajamo osvježavajuće slastice prikladne ljetnim temperaturama!

Osvježavajući sladoled od jagode foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Zasladi se prikladnim (osvježavajućim) slasticama!

Želiš pripremiti osvježavajući ljetni desert, po mogućnosti bez pečenja? Imamo dobre vijesti! Donosimo ti pet finih recepata koji ne zahtijevaju veliki angažman kuhara, a uz to su savršen izbor za visoke temperature.

Izaberi omiljeni recept i baci se na (brzinsku) pripremu...

  • Sladoled od Nutelle i banane

Potrebna su ti samo dva sastojka kako bi napravila ovaj kremasti i ukusni sladoled - smrznute zrele banane i Nutella. Nadalje, potreban ti je i dobar, odnosno kvalitetan blender koji će smrznute banane pretvoriti u kremasti sladoled sanjivog okusa.

 

Možda vas zanima... Isprobaj hit sladoled od dva sastojka - Nutelle i banane Recepti

 

  • Mousse od avokada i čokolade

Isprobaj najbrži recept za mousse za koji ti trebaju samo četiri sastojka, blender i manje od deset minuta vremena. Gordon Ramsay na svojim je web stranicama podijelio brz i praktičan recept za kremasti mousse za koji nećeš morati ni isprljati posuđe. Većinu će posla odraditi blender, a na tebi je samo da u trgovini odabereš dva velika, zrela avokada.

 

Možda vas zanima... Ramsayjev mousse od čokolade i avokada Recepti

 

 | Author: SHUTTERSTOCK Mousse od avokada i čokolade, foto: SHUTTERSTOCK

  • Tiramisu s jagodama

Pod ruku sa sezonom jagoda ide i sezona deserata za koje ne treba paliti pećnicu. U tu kategoriju spada i ovaj slastan lažni tiramisu. Zovemo ga lažnim jer se piškote umaču u sirup od jagoda, umjesto u kavu, a kremi do jaja nema ni traga. Unatoč izmjenama, riječ je o savršenom slojevitom desertu koji ti neće oduzeti puno vremena. Svakako isprobaj čim se domogneš prve kutijice jagoda!

 

Tiramisu s jagodama Možda vas zanima... Tiramisu s jagodama - nova verzija prefinog klasika Recepti

 

  • Ledeni štapići od grčkog jogurta i jagoda

Ima li što bolje od smrznutih jagoda s jogurtom u obliku sladoleda na štapiću? Ove lagane lizalice mogu biti slatki, osvježavajući desert ili, kada je pred tobom vruć dan, podjednako osvježavajuć doručak. Jogurt i jagode daju savršenu ravnotežu, ne samo kada je u pitanje okus, već i hranjive tvari.

 

Možda vas zanima... Rashladi se sladoledom od grčkog jogurta i jagoda Recepti

 

 | Author: Shutterstock Ledeni štapići, foto: Shutterstock

  • Pripremi sezonski milkshake!

Predlažemo ti da se osvježiš jednostavnim milkshakeom od breskve i sladoleda od vanilije. Priprema traje nekoliko kratkih minuta, sastojci su dovoljni za dvije čaše ljetnog napitka, a zadovoljit će i najjaču želju za slatkim.

 

Možda vas zanima... Minuta te dijeli od divnog sezonskog milkshakea Recepti


 | Author: Shutterstock Sezonski milkshake, foto: Shutterstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.