gastro postao
U blagdanski jelovnik ubacite i ukusne kuglice s kobasicom i kuhanim jajima.
Kod nas blagdanski režim prehrane obično traje desetak dana, što znači da stignete isprobati mnoštvo recepata. Preostala kuhana jaja, s kojima se natjecali u tucanju, iskoristite za pripremu ovog recepta.
Dobar tek!
Sastojci:
- 450 g svinjske kobasice
- 3 lista kadulje
- 1 grančica peršina
- 2 žlice pšeničnog brašna
- 5 jaja
- 1 žlica sjemenki sezama
- 1 žlica sjemenki bundeve
- 1 žlica sjemenki suncokreta
- 3 žlice Dr. Oetker badema i lješnjaka
- 1 dl suncokretovog ulja
Priprema:
- Skuhajte 4 jaja, ogulite ih i ohladite pod mlazom hladne vode.
- Ugrijte pećnicu na 180°C. Ogulite meso iz kobasica iz ovitka pa pomiješajte s kaduljom i nasjeckanim peršinom.
- Podijelite smjesu na četiri dijela. Svako jaje obložite smjesom s mesom od kobasica i oblikujte u kuglicu.
- Zarolajte u brašno pa u istučeno jaje. Svaku kuglicu zarolajte u pomiješane sjemenke i nasjeckane lješnjake i bademe.
- Pecite desetak minuta u vrućem ulju.
Sretni blagdani!