Recepti Uskršnje delicije 26. ožujka 2018.

Izvrsna kombinacija jaja, kobasice i orašastih plodova

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
U blagdanski jelovnik ubacite i ukusne kuglice s kobasicom i kuhanim jajima.

Kod nas blagdanski režim prehrane obično traje desetak dana, što znači da stignete isprobati mnoštvo recepata. Preostala kuhana jaja, s kojima se natjecali u tucanju, iskoristite za pripremu ovog recepta. 

Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Engleski muffin i jaja Benedikt - Uskrs u novom ruhu Recepti

 


Sastojci:

  • 450 g svinjske kobasice
  • 3 lista kadulje
  • 1 grančica peršina
  • 2 žlice pšeničnog brašna
  • 5 jaja
  • 1 žlica sjemenki sezama
  • 1 žlica sjemenki bundeve
  • 1 žlica sjemenki suncokreta
  • 3 žlice Dr. Oetker badema i lješnjaka
  • 1 dl suncokretovog ulja


Priprema:

  1. Skuhajte 4 jaja, ogulite ih i ohladite pod mlazom hladne vode.
  2. Ugrijte pećnicu na 180°C. Ogulite meso iz kobasica iz ovitka pa pomiješajte s kaduljom i nasjeckanim peršinom.
  3. Podijelite smjesu na četiri dijela. Svako jaje obložite smjesom s mesom od kobasica i oblikujte u kuglicu.
  4. Zarolajte u brašno pa u istučeno jaje. Svaku kuglicu zarolajte u pomiješane sjemenke i  nasjeckane lješnjake i bademe.
  5. Pecite desetak minuta u vrućem ulju.

 

Sretni blagdani!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.