Recepti 13. listopada 2014.

Jabuke u šlafroku

Jabuke u šlafroku
gastro postao gastro.24sata.hr
Desert od jabuka ogrnut slastičarskom kremom

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 178

Potrebno vam je

  • 10 kom jabuka (cijela)
  • 100 g badem, oljušteni suhi
  • 100 g med, vrcani
  • 250 g slastičarska krema
  • 5 dl vrhnje, biljno
  • 5 kom klinčići
  • 1 kom štapić cimeta
  • 3 kom limun

Priprema

  1. Očistiti jabuke, izdubiti ih i skuhati u vodi u kojoj su iscijeđeni limuni, te dodani klinčići i cimet. Ohlađene skuhane jabuke puniti smjesom od meda i samljevenih badema.
  2. U slastičarsku kremu umiješati polovicu vrhnja i pjenasto izmiješati, a ostatkom razrijediti kremu do željene gustoće te njome preliti jabuke, ukrasiti po želji i držati u hladnjaku do serviranja.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.