gastro postao
Desert od jabuka ogrnut slastičarskom kremom
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 178
Potrebno vam je
- 10 kom jabuka (cijela)
- 100 g badem, oljušteni suhi
- 100 g med, vrcani
- 250 g slastičarska krema
- 5 dl vrhnje, biljno
- 5 kom klinčići
- 1 kom štapić cimeta
- 3 kom limun
Priprema
- Očistiti jabuke, izdubiti ih i skuhati u vodi u kojoj su iscijeđeni limuni, te dodani klinčići i cimet. Ohlađene skuhane jabuke puniti smjesom od meda i samljevenih badema.
- U slastičarsku kremu umiješati polovicu vrhnja i pjenasto izmiješati, a ostatkom razrijediti kremu do željene gustoće te njome preliti jabuke, ukrasiti po želji i držati u hladnjaku do serviranja.