Recepti 03. listopada 2014.

Jaja, vrhnje i rajčice iz pećnice

gastro postao gastro.24sata.hr
Savršena poslastica za doručak vikendom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 1

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 17

Potrebno vam je

  • maslac, slani
  • 1 kom jaje kokošje
  • 4 list špinat
  • 1 žlica sušena rajčica
  • muškatni oraščić
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 žlica vrhnje kiselo (20% masti)
  • 1 žlica gouda punomasni
  • 2 kriška kruh pšenični, bijeli
  • ulje maslinovo
  • 0.50 režanj češnjak

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 160°c. Namastite malu vatrostalnu posudu. Stavite listove špinata i rajčice na dno. Razbijte jaje pa dodajte muškatni oraščić, sol i papar. Dodajte dvije žlice vrhnja i pospite naribanim sirom. Pecite 10-14 minuta.
  2. Kad je jaje gotovo, zapecite kruh u pećnici. Pomiješajte malo ulja sa zgnječenim češnjakom. Sve prelijte preko kruha, tako da se upije u mekani dio. Pecite nekoliko minuta u netom isključenoj pećnici u kojoj se peklo jaje. Kad kruh postane hrskav, izvadite ga i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.