gastro postao
Savršena poslastica za doručak vikendom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 1
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 17
Potrebno vam je
- maslac, slani
- 1 kom jaje kokošje
- 4 list špinat
- 1 žlica sušena rajčica
- muškatni oraščić
- sol
- svježe mljeveni papar
- 2 žlica vrhnje kiselo (20% masti)
- 1 žlica gouda punomasni
- 2 kriška kruh pšenični, bijeli
- ulje maslinovo
- 0.50 režanj češnjak
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 160°c. Namastite malu vatrostalnu posudu. Stavite listove špinata i rajčice na dno. Razbijte jaje pa dodajte muškatni oraščić, sol i papar. Dodajte dvije žlice vrhnja i pospite naribanim sirom. Pecite 10-14 minuta.
- Kad je jaje gotovo, zapecite kruh u pećnici. Pomiješajte malo ulja sa zgnječenim češnjakom. Sve prelijte preko kruha, tako da se upije u mekani dio. Pecite nekoliko minuta u netom isključenoj pećnici u kojoj se peklo jaje. Kad kruh postane hrskav, izvadite ga i poslužite.
Izvor Skuhatćute