Recepti 03. listopada 2014.

Jakobove kapice s narančinom koricom

Jakobove kapice s narančinom koricom
gastro postao gastro.24sata.hr
Cijenjeni morski specijalitet u nešto drugačijem ruhu

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 2

Potrebno vam je

  • 12 kom jakopska kapica
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 1 kom naranča (žuto - narančasto meso)
  • 4 mala žlica narančina kora
  • 2 režanj češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Meso jakobovih kapica marinirajte u soku od naranče i maslinovom ulju, začinite sa svježe mljevenim paprom.
  2. Tikvice narežite na kolute, dodajte im listiće češnjaka i maslinovo ulje, dobro izmiješajte pa ostavite sa strane.
  3. Na grill tavi prepržite kolute tikvica (uklonite listiće češnjaka) s obje strane, posložite na tanjure i lagano posolite i popaprite. Na istoj masnoći prepržite jakobove kapice 30 sec sa svake strane, zalijte ih ostatkom marinade, pojačajte vatru, promiješajte pa ugasite vatru.
  4. Na kolutove tikvica posložite jakobove kapice, posolite s krupnom morskom soli, na svaku dodajte naribanu koricu naranče i poslužite toplo.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.