gastro postao
Cijenjeni morski specijalitet u nešto drugačijem ruhu
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 2
Potrebno vam je
- 12 kom jakopska kapica
- 1 kom tikvice, zelene
- 1 kom naranča (žuto - narančasto meso)
- 4 mala žlica narančina kora
- 2 režanj češnjak
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
Priprema
- Meso jakobovih kapica marinirajte u soku od naranče i maslinovom ulju, začinite sa svježe mljevenim paprom.
- Tikvice narežite na kolute, dodajte im listiće češnjaka i maslinovo ulje, dobro izmiješajte pa ostavite sa strane.
- Na grill tavi prepržite kolute tikvica (uklonite listiće češnjaka) s obje strane, posložite na tanjure i lagano posolite i popaprite. Na istoj masnoći prepržite jakobove kapice 30 sec sa svake strane, zalijte ih ostatkom marinade, pojačajte vatru, promiješajte pa ugasite vatru.
- Na kolutove tikvica posložite jakobove kapice, posolite s krupnom morskom soli, na svaku dodajte naribanu koricu naranče i poslužite toplo.