Recepti 13. listopada 2014.

Janjeća juha s dimljenim mesom

gastro postao gastro.24sata.hr
Janjetina i dimljeno meso izvrsno pašu u ovoj juhi

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 450

Potrebno vam je

  • 300 g šunka dimljena ,soljena sušena
  • 500 g janjetina, masna
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 0.50 kom celer, korijen
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • celer, list
  • peršin, list
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Dimljeno meso dobro operite i kratko ga prokuhajte. Ocijedite vodu pa ga stavite ponovo kuhati.
  2. Kada napola omekša dodajte janjetinu, sol, papar, luk, češnjak, napola prerezanu mrkvu i rajčice te celer i peršinov list. Nastavite kuhati još oko jedan sat.
  3. Kada je meso kuhano izvadite ga iz juhe i poredajte u toplu ovalnu posudu za pečenje. Poslužite kao glavno jelo s povrćem iz juhe.
  4. Juhu procijedite i u njoj ukuhajte tjesteninu (sitne rezance) ili rižu. U ovu juhu tokom kuhanja možete dodati 1 - 2 krumpira.

Janjetina i dimljeno meso izvrsno pašu u ovoj juhi

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.