gastro postao
Janjetina i dimljeno meso izvrsno pašu u ovoj juhi
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 450
Potrebno vam je
- 300 g šunka dimljena ,soljena sušena
- 500 g janjetina, masna
- 1 kom mrkva, crvena
- 0.50 kom celer, korijen
- 2 kom rajčica, crvena
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- celer, list
- peršin, list
- sol
- papar
Priprema
- Dimljeno meso dobro operite i kratko ga prokuhajte. Ocijedite vodu pa ga stavite ponovo kuhati.
- Kada napola omekša dodajte janjetinu, sol, papar, luk, češnjak, napola prerezanu mrkvu i rajčice te celer i peršinov list. Nastavite kuhati još oko jedan sat.
- Kada je meso kuhano izvadite ga iz juhe i poredajte u toplu ovalnu posudu za pečenje. Poslužite kao glavno jelo s povrćem iz juhe.
- Juhu procijedite i u njoj ukuhajte tjesteninu (sitne rezance) ili rižu. U ovu juhu tokom kuhanja možete dodati 1 - 2 krumpira.
Janjetina i dimljeno meso izvrsno pašu u ovoj juhi