gastro postao
Okusom i mirisom bogata janjetina izvrsno se slaže s aromatičnim začinima poput origana, mažurana, češnjaka ili ružmarina
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 466
Potrebno vam je
- 2 žlica ulje maslinovo
- 4 kom janjetina, kotlet
- 450 g krumpir, mladi
- 450 g mrkva, crvena
- 2 režanj češnjak
- 1 kom luk ,crveni
- 285 ml janjeći temeljac
- 2 grančica ružmarin
- sol
- svježe mljeveni papar
- 225 g mahune zelene (mlade)
Priprema
- U velikoj vatrostalnoj posudi zagrijemo ulje i pržimo meso 15 minuta na umjerenoj vatri.
- Ocijedimo višak masnoće. Dodamo krumpir, mrkvu, češnjak, luk, janjeći (ili goveđi) temeljac, ružmarin, sol i papar te zakuhamo.
- Smanjimo vatru, poklopimo i pustimo neka krčka 25-30 minuta. Primiješamo mahune, poklopimo i kuhamo još osam minuta, dok meso i povrće posve ne omekšaju.
- Žlicom pokupimo masnoću s površine, ukrasimo svježim ružmarinom i poslužimo.
Izvor 24 sata