Recepti 13. listopada 2014.

Janjeće varivo s ružmarinom

Janjeće varivo s ružmarinom
gastro postao gastro.24sata.hr
Okusom i mirisom bogata janjetina izvrsno se slaže s aromatičnim začinima poput origana, mažurana, češnjaka ili ružmarina

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 466

Potrebno vam je

  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 4 kom janjetina, kotlet
  • 450 g krumpir, mladi
  • 450 g mrkva, crvena
  • 2 režanj češnjak
  • 1 kom luk ,crveni
  • 285 ml janjeći temeljac
  • 2 grančica ružmarin
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 225 g mahune zelene (mlade)

Priprema

  1. U velikoj vatrostalnoj posudi zagrijemo ulje i pržimo meso 15 minuta na umjerenoj vatri.
  2. Ocijedimo višak masnoće. Dodamo krumpir, mrkvu, češnjak, luk, janjeći (ili goveđi) temeljac, ružmarin, sol i papar te zakuhamo.
  3. Smanjimo vatru, poklopimo i pustimo neka krčka 25-30 minuta. Primiješamo mahune, poklopimo i kuhamo još osam minuta, dok meso i povrće posve ne omekšaju.
  4. Žlicom pokupimo masnoću s površine, ukrasimo svježim ružmarinom i poslužimo.

Izvor 24 sata

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.