Recepti 13. listopada 2014.

Janjetina s ružmarinom i češnjakom

Janjetina s ružmarinom i češnjakom
gastro postao gastro.24sata.hr
Janjeći but s grilla uz delikatesnu marinadu pretvorite u specijalitet mediteranske kuhinje

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1

Potrebno vam je

  • 1 kom janjetina, but
  • 8 režanj češnjak
  • 0.50 šalica gorušica
  • 0.50 šalica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 2 žlica vino bijelo
  • 2 žlica ružmarin
  • 2 žlica limunov sok

Priprema

  1. Janjeći but (prerezan na dva jednaka djela otvoriti kao knjigu) na razrezanoj strani, pomoću malog nožića napraviti ureze od 1 cm po cijeloj površini.
  2. Četiri režnja češnjaka narezati na tanke listiće i ugurati ih u ureze u mesu.
  3. Preostala četiri režnja češnjaka zajedno s gorušicom, maslinovim uljem, vinom, ružmarinom i limunovim sokom usitniti u blenderu do guste jednolične smjese.
  4. Polovicom dobivene smjese premazati meso i staviti ga u staklenu posudu za pečenje tako da začinjena strana bude okrenuta prema dolje. Ostatkom marinade premazati gornji dio mesa. Prekriti prozirnom folijom i marinirati preko noći u hladnjaku.
  5. Izvaditi iz hladnjaka i ostaviti na sobnoj temperaturi dva sata.
  6. Rešetku roštilja premazati uljem i pripremiti vatru, odnosno zagrijati roštilj.
  7. Janjetinu obilno posipati soli i paprom s obje strane i peći na roštilju do željene jačine, oko 17 minuta sa svake strane za slabije pečeno.
  8. Pečeno meso ostaviti na dasci 10 do 20 minuta da odmori a zatim narezati na tanke kriške.

Janjeći but s grilla uz delikatesnu marinadu pretvorite u specijalitet mediteranske kuhinje

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.