gastro postao
Počastite se ovim sočnim jelom dostojnim bogova
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 190
Potrebno vam je
- 25 g maslac, neslani
- 450 g krumpir, slatki
- 1 kom jastog
- 1 žlica ulje suncokretovo
- 50 g luk ,crveni
- 1 žlica češnjak
- 1 mala žlica đumbir u prahu
- 1 mala žlica sol
- 2 mala žlica slatka paprika
Priprema
- Za curry umak zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i češnjak i pržite 5 minuta ili dok ne omekša. Dodajte pastu od kozica i dobro promiješajte. Pržite daljnjih 3 minute i uklonite s vatre.
- Čili papričicu, sjemenke kumina i korijandra i limunsku travu sameljite u prah.
- Smjesu luka i kozica dobro smiksajte. Dodajte mljevene začine, đumbir, limunovu koru, svježi korijandar, sol, kurkumu i papriku. Sve zajedno smiksajte u kremastu masu. Od ove smjese dobije se otprilike 50 ml curry umaka.
- Otopite maslac na srednje jakoj vatri i dodajte slatki krumpir. Kuhajte 15 minuta, pazeći da krumpir ne zagori.
- Umiješajte u krumpir curry umak i sake ili suhi šeri. Dodajte kockice jastoga i kuhajte još 2-3 minute.