Recepti 13. listopada 2014.

Jastog i slatki krumpir u curry umaku

Jastog i slatki krumpir u curry umaku
gastro postao gastro.24sata.hr
Počastite se ovim sočnim jelom dostojnim bogova

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 190

Potrebno vam je

  • 25 g maslac, neslani
  • 450 g krumpir, slatki
  • 1 kom jastog
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 50 g luk ,crveni
  • 1 žlica češnjak
  • 1 mala žlica đumbir u prahu
  • 1 mala žlica sol
  • 2 mala žlica slatka paprika

Priprema

  1. Za curry umak zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i češnjak i pržite 5 minuta ili dok ne omekša. Dodajte pastu od kozica i dobro promiješajte. Pržite daljnjih 3 minute i uklonite s vatre.
  2. Čili papričicu, sjemenke kumina i korijandra i limunsku travu sameljite u prah.
  3. Smjesu luka i kozica dobro smiksajte. Dodajte mljevene začine, đumbir, limunovu koru, svježi korijandar, sol, kurkumu i papriku. Sve zajedno smiksajte u kremastu masu. Od ove smjese dobije se otprilike 50 ml curry umaka.
  4. Otopite maslac na srednje jakoj vatri i dodajte slatki krumpir. Kuhajte 15 minuta, pazeći da krumpir ne zagori.
  5. Umiješajte u krumpir curry umak i sake ili suhi šeri. Dodajte kockice jastoga i kuhajte još 2-3 minute.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.