gastro postao
Sočno, ukusno i jednostavno za pripremiti
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 717
Potrebno vam je
- 135 g krušne mrvice
- 40 g parmezan
- 2 kom jaje kokošje
- 600 g puretina (bijelo meso, prsa bk)
- 75 g pšenično brašno, bijelo
- 0.50 žlica ulje, biljno
- 250 g rajčice, cherry
- 600 g krumpir, zreli
- 80 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 50 g maslac, slani
- 1 režanj češnjak
- 2 žlica peršin, list
- 1 žlica limunov sok
- limun
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 200°C. Obložite dva lima za pečenje s papirom za pečenje. Pomiješajte mrvice s parmezanom. U drugoj posudi istucite jaja. Zatim meso uvaljajte u brašno pomiješano sa solju i paprom.
- Umočite u jaja pa u smjesu s mrvicama. Stavite komade mesa u lim za pečenje i poprskajte s malo maslinova ulja. Rajčice prerežite na pola pa ih stavite u drugi lim za pečenje i začinite.
- Pecite u pećnici desetak minuta. Prekrijte folijom i ostavite sa strane. U velikom loncu skuhajte krumpire pa ih ocijedite i vratite u lonac. Dodajte mlijeko i maslac pa krumpire ispasirajte u pire. Dodajte češnjak, peršin i limunov sok, začinite solju i paprom te poslužite s mesom i limunovim kriškama.
Izvor Skuhatćute