Recepti 04. srpnja 2016.

Jednostavna pureća prsa u mrvicama sa sirom

Pureća prsa
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sočno, ukusno i jednostavno za pripremiti

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 717

Potrebno vam je

  • 135 g krušne mrvice
  • 40 g parmezan
  • 2 kom jaje kokošje
  • 600 g puretina (bijelo meso, prsa bk)
  • 75 g pšenično brašno, bijelo
  • 0.50 žlica ulje, biljno
  • 250 g rajčice, cherry
  • 600 g krumpir, zreli
  • 80 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 50 g maslac, slani
  • 1 režanj češnjak
  • 2 žlica peršin, list
  • 1 žlica limunov sok
  • limun
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 200°C. Obložite dva lima za pečenje s papirom za pečenje. Pomiješajte mrvice s parmezanom. U drugoj posudi istucite jaja. Zatim meso uvaljajte u brašno pomiješano sa solju i paprom.
  2. Umočite u jaja pa u smjesu s mrvicama. Stavite komade mesa u lim za pečenje i poprskajte s malo maslinova ulja. Rajčice prerežite na pola pa ih stavite u drugi lim za pečenje i začinite.
  3. Pecite u pećnici desetak minuta. Prekrijte folijom i ostavite sa strane. U velikom loncu skuhajte krumpire pa ih ocijedite i vratite u lonac. Dodajte mlijeko i maslac pa krumpire ispasirajte u pire. Dodajte češnjak, peršin i limunov sok, začinite solju i paprom te poslužite s mesom i limunovim kriškama.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.