gastro postao
Vrlo jednostavan i brz recept za sve one koji nisu previše iskusni u području deserata kao ja i za one koji nemaju previše vremena. :) Ovaj kolač ne sadrži puno šećera, djeca će ga voljeti, a i odrasli :)
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 400 g Petit Beurre keksa
- 200 g maslaca
- 1 Panna cotta u prahu
- 500 ml mlijeka
- 20 g malina
- 30 g borovnica
- 20 g kupina
- 15 g šećera
Priprema
- Dno kalupa za pečenje obložite masnim papirom. U vrećicu za zamrzavanje stavite kekse i valjkom za tijesto ih usitnite . U maloj zdjeli iznad kipuće vode, rastopiti maslac pa ga dodajte smrvljenim keksima . Dobro promiješajte žlicom ili rukama kako bi smjesa postala kompaktna.
- Smjesu sa keksima jednako rasporedite na dnu kalupa i pritisnite prstima kako se ne bi odvajalo prilikom pečenja. Stavite u hladnjak 10-15 min da se smjesa stisne i ohladi.
- Zagrijte mlijeko, dodajte Panna cottu i mješajte pjenjačom kako se ne bi stvorile grudnice. Pustite da se kuha još par minuta neprestano mješajući. Kada se smjesa dovoljno zgusne, maknite sa štednjaka i ostavite sa strane da se hladi. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- U tavi , rastopiti šećer , dodati svježe bobice i ½ šalice vode. Kuhati 3-5 minuta dok ne dobijete glatki sirup. Ostavite ga sa strane da se ohladi. Izvadite biskvit od keksa iz hladnjaka i stavite u pećnicu na 15 minuta , kada se dovoljno zagrije . Nakon 15 min , zalijte biskvit sa smjesom panna cotte. Neka se ohladi pola sata , a zatim dodajte bobice sa sirupom i poslužiti.