Klasičnim mekim i sočnim muffinima od banane dodajte i dozu Plazma keksa, pa sve začinite finom kremom u koju ste također dodali mljevenu Plazmu. Da bi stvar bila još ukusnija, kolač poslužite uz šalicu kave i uživajte u brzinskom plazmastičnom desertu, rekla je naša simpatična slastičarka Ivana Čuljak Chulo, autorica ovih prefinih cupcakesa.
Kako smo Ivani sastojke uvalili u zadnji tren, unaprijed nam se ispričala zbog izgleda. Na sreću, okus je u potpunosti opravdao njezinu improvizaciju, pa u nastavku potražite recept.
Potrebno vam je:
- 2 jaja (M ili L)
- 100 g glatkog brašna
- 150 g mljevenog Plazma keksa
- 100 g zrele banane (što crnja to bolje)
- 130 g kiselog vrhnja
- 90 g maslaca
- 1 ½ žličica praška za pecivo
- 150 g šećera
- ½ žličice ekstrakta vanilije
- ¼ žličice soli
Za Plazma kremu:
- 30 g glatkog brašna
- 120 g šećera
- 250 g mlijeka
- ¼ žličice soli
- 225 g maslaca
- 100-150 g mljevenog Plazma keksa
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Postupak pripreme:
- Pjenasto umutite jaja i šećer, dodajte kiselo vrhnje, otopljeni maslac, ekstrakt vanilije i sve dobro izmiksajte.
- Dodajte i banane koje ste najprije usitnili vilicom i pretvorili u pire.
- U posebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli.
- Dodajte i plazma keks, pa suhe sastojke pomiješajte s mokrima.
- Dobro povežite i rasporedite u kalup za muffine. Pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva.
- Za to vrijeme pripremite kremu tako da izmiksate omekšali maslac sa šećerom u pjenastu smjesu.
- Ulijte mlijeko i dodajte ekstrakt vanilije.
- U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, sol i mljevenu plazmu.
- Postepeno dodajte suhe sastojke,sve dok ne dobijete željenu gustoću.
- Uz pomoć slastičarske vrećice ukrasite ohlađene muffine i po želji, poprskajte otopljenom čokoladom.
Dobar tek!