Recepti Brze i neodoljive: Slastice za svaki dan 25. travnja 2019.

Jednostavni banana cupcakes s kremom od keksa

foto: Marko Prpić/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Na Plazma meetup-u je sudjelovala i naša omiljena slastičarka Ivana Čuljak. Pripremala nam je banana cupcakes s kremom od keksa, a u nastavku vam donosimo recept.

Klasičnim mekim i sočnim muffinima od banane dodajte i dozu Plazma keksa, pa sve začinite finom kremom u koju ste također dodali mljevenu Plazmu. Da bi stvar bila još ukusnija, kolač poslužite uz šalicu kave i uživajte u brzinskom plazmastičnom desertu, rekla je naša simpatična slastičarka Ivana Čuljak Chulo, autorica ovih prefinih cupcakesa.

 

Možda vas zanima... Ivana Čuljak - slastičarka čarobnih prstiju i zaraznog osmijeha Špajza Možda vas zanima... Kako nam je bilo: Slatko popodne s blogerima uz omiljene kekse Recepti

 

Kako smo Ivani sastojke uvalili u zadnji tren, unaprijed nam se ispričala zbog izgleda. Na sreću, okus je u potpunosti opravdao njezinu improvizaciju, pa u nastavku potražite recept.

 

 | Author: Marko Prpić/PIXSELL foto: Marko Prpić/PIXSELL

Potrebno vam je:

  • 2 jaja (M ili L)
  • 100 g glatkog brašna
  • 150 g mljevenog Plazma keksa 
  • 100 g zrele banane (što crnja to bolje)
  • 130 g kiselog vrhnja
  • 90 g maslaca
  • 1 ½ žličica praška za pecivo
  • 150 g šećera
  • ½ žličice ekstrakta vanilije
  • ¼ žličice soli

Za Plazma kremu:

  • 30 g glatkog brašna
  • 120 g šećera
  • 250 g mlijeka
  • ¼ žličice soli
  • 225 g maslaca
  • 100-150 g mljevenog Plazma keksa 
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Postupak pripreme:

  1. Pjenasto umutite jaja i šećer, dodajte kiselo vrhnje, otopljeni maslac, ekstrakt vanilije i sve dobro izmiksajte.
  2. Dodajte i banane koje ste najprije usitnili vilicom i pretvorili u pire.
  3. U posebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli.
  4. Dodajte i plazma keks, pa suhe sastojke pomiješajte s mokrima.
  5. Dobro povežite i rasporedite u kalup za muffine. Pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva.
  6. Za to vrijeme pripremite kremu tako da izmiksate omekšali maslac sa šećerom u pjenastu smjesu.
  7. Ulijte mlijeko i dodajte ekstrakt vanilije. 
  8. U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, sol i mljevenu plazmu. 
  9. Postepeno dodajte suhe sastojke,sve dok ne dobijete željenu gustoću. 
  10. Uz pomoć slastičarske vrećice ukrasite ohlađene muffine i po želji, poprskajte otopljenom čokoladom.

Dobar tek!

 | Author: Marko Prpić/PIXSELL foto: Marko Prpić/PIXSELL

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.