gastro postao
Ovaj je recept prečica za one s malo iskustva u kuhinji - i velikom željom za slatkim.
Do deserta koji teksturom podsjeća na mousse možeš lako, uz puno tučenog vrhnja i namaza od lješnjaka i čokolade. Uštedjet ćeš vrijeme, nećeš zaprljati puno posuđa, a okus će se sviđati malim kušačima, ali i onima s više iskustva.
Sastojci su dostatni za pripremu osam malih serviranja. Ako tvoji najbliži imaju veliki apetit kad je slatko u pitanju, prilagodi recept. U slast!
Sastojci:
- 200 g namaza od lješnjaka i čokolade
- 50 ml mlijeka
- 600 ml slatkog vrhnja
- 1 žlica kukuruznog škroba
- 3 žlice šećera u prahu
- 100 g nasjeckanih lješnjaka
Priprema:
- Pomiješaj namaz s mlijekom i stavi u mikrovalnu na 10-ak sekundi. Smjesa bi trebala biti glatka i viskozna, ali ne vruća. Ostavi sa strane da se ohladi.
- Izmiksaj vrhnje sa šećerom u prahu i kukuruznim škrobom. Kad je lagano umutiš, dodaj smjesu namaza i mlijeka. Nastavi miksati dok vrhovi ne budu čvrsti.
- Špatulom umiješaj nasjeckane lješnjake.
- Podijeli smjesu u male posudice ili staklene čaše.
Posluži rashlađeno, uz žlicu tučenog vrhnja i lješnjake. U slast!