gastro postao
Klasično jelo s piletinom koje nikada ne dosadi
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1450
Potrebno vam je
- 1500 g pile (cijelo, prosjek )
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom mrkva, crvena
- 2000 g krumpir, zreli
- 1 žlica sol
- 1 žlica mješavina suhih začina
- 1 žlica crvena paprika
- 1 dl pasirana rajčica (passata)
- svježe mljeveni papar
- peršin, list
- 0.50 dl ulje suncokretovo
Priprema
- Na ulju propirjajte nasjeckani luk i mrkvu izrezanu na kockice. Dodajte izrezanu piletinu, pospite mljevenom paprikom i podlijte vodom. Nakon 15 minuta dodajte krumpir nasjeckan na kockice, sol, vegetu i malo papra.
- Pustite da krčka na laganoj vatri oko 60 minuta pa dodajte pasiranu rajčicu i peršin. Kuhajte još oko 15 minuta.
Izvor Skuhatćute