Recepti 28. kolovoza 2016.

Jednostavno i neodoljivo: Pileći paprikaš

Paprikaš
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Klasično jelo s piletinom koje nikada ne dosadi

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1450

Potrebno vam je

  • 1500 g pile (cijelo, prosjek )
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 2000 g krumpir, zreli
  • 1 žlica sol
  • 1 žlica mješavina suhih začina
  • 1 žlica crvena paprika
  • 1 dl pasirana rajčica (passata)
  • svježe mljeveni papar
  • peršin, list
  • 0.50 dl ulje suncokretovo

Priprema

  1. Na ulju propirjajte nasjeckani luk i mrkvu izrezanu na kockice. Dodajte izrezanu piletinu, pospite mljevenom paprikom i podlijte vodom. Nakon 15 minuta dodajte krumpir nasjeckan na kockice, sol, vegetu i malo papra.
  2. Pustite da krčka na laganoj vatri oko 60 minuta pa dodajte pasiranu rajčicu i peršin. Kuhajte još oko 15 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.