Recepti Gastro zvijezda 2023. 12. prosinca 2023.

Jednostavno moraš probati hobotnicu a la peka po receptu Dore Sandalić

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Dora Sandalić, autorica bloga "Tavajol", u finalu je izbora Gastro zvijezda 2023. u kategoriji Tradicionalna kuhinja, a pripremila nam je hobotnicu kao ispod peke - u pećnici.

Ovogodišnja tema kategorije Tradicionalna kuhinja su jela iz pećnice, a Dora Sandalić, autorica bloga "Tavajol", pripremila je jedno njoj posebno drago. Radi se o hobotnici ispod peke - ali bez peke, odnosno iz pećnice. Ovako pripremljena hobotnica jednako je slasna i meka, a kada na tanjur dodamo krumpire s kojima se peče, dobili smo savršeno tradicionalno jelo na moderan način. Kako je Dora pripremila hobotnicu, pogledaj u nastavku. 

Doru i njezin blog svojim glasom podrži ovdje!

Sastojci:

 | Author:

Postupak:

  1. Očistite krumpire i narežite na komadiće.
  2. Zarežite nožem krakove hobotnice na najdebljim dijelovima tako da se hobotnica ravnomjerno ispeče i da izbjegnemo žilavost.
  3. Na krumpire stavite hobotnicu, dodajte začine i ulje.  
  4. Poželjno je da se jelo peče u posudi s poklopcem, pa otklopiti pred kraj, ali nije neophodno.
  5. Posudu stavljamo u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva i pečemo otprilike sat i trideset, ovisno o veličini hobotnice i pečete li otklopljeno ili poklopljeno.
  6. Negdje na otprilike pola pečenja podlijemo hobotnicu vinom i ostavimo dok se sve lijepo ne zapeče.
  7. Hobotnica je gotova kad vilica lagano izlazi nakon što je probodete, najbolje je testirati tamo gdje je krak najdeblji (taj je dio najžilaviji). 
  8. Pripremite tavajoliće i uživajte! 

 | Author:

Partner projekta u kategoriji Tradicionalna jela je METRO.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.