Recepti Juha 14. listopada 2025.

Jesenska juha s tortellinima nova je verzija lazanje juhe

Juha
20 MIN
60 MIN
6
SREDNJE
jesenska tortellini juha
Jesenska juha s tortelinima
foto: Comfort Food Cozy/Pinterest
Ovih dana naročito nam odgovaraju jela na žlicu, a oduševila nas je ova nova hit juha koja u jednom tanjuru nudi sve okuse jeseni, ali i odlične tortelline sa sirom. Ovo je naš provjereni recept...

Gusta, utješna, slasna, a i ne tako komplicirana za pripremu... sve je to nova hit juha - takozvana jesenska juha s tortelinima. Ova nova hit juha u jednom tanjuru nudi sve okuse i mirise jeseni, uz dodatak popularne tjestenine jer tortelini punjeni sirom svaki obrok dižu na jednu novu razinu.

Obavezno isprobaj ovaj recept, jer jesenska juha s tortelinima uistinu je jako ukusna, a može se poslužiti i kao kompletan obrok. Uživaj!

jesenska tortellini juha | Author: Comfort Food Cozy/Pinterest Jesenska juha s tortelinima foto: Comfort Food Cozy/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Jesenska juha s tortelinima
20 MIN
pripreme
60 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Butternut bundeva 1,50 šalica
  • Hokaido tikva 1,50 šalica
  • Pire od bundeve 0,75 šalica
  • Luk 1 kom
  • Jabuka 1 kom
  • Češnjak 1 kom
  • Maslinovo ulje 0,25 šalica
  • Sol 1 žličica
  • Svježe mljeveni crni papar 1 žličica
  • Chili pahuljice 0,50 žličica
  • Muškatni oraščić 0,50 žličica
  • Timijan 1 žličica
  • Maslac 2 žlica
  • Kadulja - list 2 žlica
  • Povrtni temeljac 1 l
  • Tortellini punjeni sirom 300 g
  • Vrhnje za kuhanje 125 ml
  • Parmezan 50 g
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 200 °C.


  2. Oguli i ukloni sjemenke iz butternut i Hokaido bundeve. Nareži ih na kockice i stavi u duboku posudu za pečenje.


  3. Oguli i nasjeckaj luk, oguli i nareži jabuku. Dodaj ih u posudu za pečenje te začini solju, paprom, chili pahuljicama, muškatnim oraščićem i timijanom. Prelij maslinovim uljem i dobro promiješaj.


  4. Odreži vrh glavice češnjaka, prelij s malo maslinovog ulja i okreni je prerezanom stranom prema dolje u posudi.

    Peci u pećnici 35–40 minuta, miješajući svakih 10-ak minuta.


  5. U lonac za juhu ili posudu od lijevanog željeza dodaj maslac. Pusti da potamni, zatim dodaj nasjeckane listove kadulje. Kad je tikva pečena, dodaj je u lonac.


  6. Istisni pečeni češnjak u lonac. Dodaj i gotovi pire od bundeve.

    Promiješaj pa dodaj temeljac. Poklopi i pusti da zavrije.


  7. Kad zavrije, upotrijebi štapni mikser da potpuno usitniš juhu. Možeš je i prebaciti u blender i tamo usitniti.


  8. Dodaj torteline u juhu i kuhaj oko 5 minuta (to će ovisiti o vrsti tortelina koju imaš – prethodno kuhani obično se kuhaju 2–3 minute u kipućoj vodi).


  9. Umiješaj vrhnje za kuhanje i svježe naribani parmezan i posluži.


  10. Usvaki tanjur, za ukras, dodaj nasjeckane svježe listove kadulje (ili cijele listove), krupno mljeveni crni papar, chili pahuljicame, parmezan, a možda i malo prepečenog kruha sa strane!


Bilo kuda, tortellini svuda!

Složi svoju salatu s tortellinima baš kako ti paše Možda vas zanima... Složi svoju tortellini salatu baš kako ti paše i uživaj! Recepti Tortellini na štapiću Možda vas zanima... Ražnjići s tortellinima - jelo koje će svi obožavati! Recepti Možda vas zanima... Zapečeni tortellini – neodoljive arome za dugo, toplo ljeto Recepti Možda vas zanima... Tortellini - kako punjenu tjesteninu pretvoriti u pravu deliciju? Špajza

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.