Recepti Tjestenina 03. rujna 2024.

Ražnjići s tortellinima - jelo koje će svi obožavati!

Tjestenina
3 MIN
10 MIN
18
JEDNOSTAVNO
Tortellini na štapiću
foto: @festfoods Instagram
Donosimo ti recept za brze i jednostavne zalogaje koje možeš pripremiti za samo 10 minuta. Ovi tortellini na štapiću su prefini!

Nekada doslovce imaš petnaestak minuta za pripremu snacka za veći broj ljudi. Pritom, moraju biti fini i izgledati kao da si se stvarno potrudio. Tu na scenu (uvijek) stupaju - tortellini na štapiću! Gotovi su za svega 10 minuta, a količina namirnica navedenih u receptu dovoljna je da nahraniš čak 18 osoba.

Za sve gastro prigode

Tortellini na štapiću idealan su izbor za različite prigode, bilo da planiraš nedjeljni ručak, večeru ili veselu zabavu s prijateljima na kojoj ćeš posluživati fini fingerfood. Recept je prilagođen i vegetarijancima, a talijanski "štih" u kombinaciji sa svježim sastojcima jamči eksploziju okusa koja će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca.

Ne gasi ekran dok kuham

Ražnjići s tortellinima
3 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
18
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Maslinovo ulje 4 žlica
  • Pesto od bosiljka 2 žlica
  • Vinski ocat 2 žličica
  • Tortellini punjeni špinatom 500 g
  • Cherry rajčice 550 g
  • Mozzarella 340 g
  • Svježi peršin 0,25 šalica
Postupak
  1. U zdjeli pomiješaj maslinovo ulje, pesto i crveni vinski ocat dok ne dobiješ homogenu smjesu. Ovaj preljev dat će jelu bogat okus.


  2. Na drvene štapiće za ražnjiće naniži redom: tortelline (1 komad), 1 cherry rajčicu i 1 kockicu mozzarelle. Slaganje na štapiće nije samo praktično, već je i vizualno privlačno.


  3. Posloži pripremljene štapiće na pladanj i lagano ih prelij pripremljenim preljevom.


  4. Posluži odmah ili, ako nije vrijeme za serviranje, spremi u hladnjak. Prije posluživanja, zalogaje pospi nasjeckanim svježim peršinom.


Isprobaj i ove recepte za fine male zalogaje!

Štapići sa sirom i češnjakom Možda vas zanima... Gurmanski štapići sa sirom i češnjakom Recepti Možda vas zanima... Mozzarella bites – mali zalogaji srećice za svakog ljubitelja sira Recepti štapići od tikvica Možda vas zanima... Grickajte sezonski: Štapići od tikvica sa sirom None

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.