Recepti Salata 30. rujna 2024.

Jesenska salata s kruškama i gorgonzolom

Salata
5 MIN
0 MIN
3
JEDNOSTAVNO
Jesenska salata s kruškama i gorgonzolom
foto: Pinterest
Ova jednostavna i ukusna salata s kruškama i gorgonzolom odličan je spoj različitih tekstura i okusa, a jako je brzo gotova!

Kremasta gorgonzola, slatke kruške i hrskavi pekani čine ovu salatu pravim hitom za bilo koji obrok ili posebnu priliku. Naravno, tu je i preljev s medom, senfom i maslinovim uljem, koji donosi savršen balans okusa.

Ova jesenska salata s kruškama i gorgonzolom idealna je kao prilog, ali možeš je poslužiti i kao lagani ručak ili večeru. Brza je za pripremu – potrebno ti je samo 5 minuta – i sigurno će te oduševiti bogatim jesenskim aromama.

Tjestenina s kruškama i gorgonzolom Možda vas zanima... Nova slasna kombinacija – pašta, kruške i gorgonzola! Recepti

Za dodatan twist

Možeš zamijeniti pekane 'običnim' orasima, a umjesto krušaka koristiti jabuke i dobit ćeš sličnu, ali opet po okusima dosta različitu salatu.

Osim toga, ova salata može se prilagoditi različitim dijetetskim potrebama, pa je idealna i za vegetarijance ili one koji paze na unos ugljikohidrata. Svi koji vole kombinaciju slatkih i slanih okusa, zasigurno će uživati u svakom zalogaju. Recept slijedi u nastavku...

kruške | Author: Hrant Khachatryan/Unplsash Kruške foto: Hrant Khachatryan/Unplsash

Ne gasi ekran dok kuham

Jesenska salata s kruškama i gorgonzolom
5 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
3
porcija
JEDNOSTAVNO
PRELJEV
Sastojci
  • Vinski ocat 2 žlica
  • Senf 0,50 žličica
  • Med 1 žličica
  • Sol 0,25 žličica
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Maslinovo ulje 3 žlica
SALATA
Sastojci
  • Kruška 2 kom
  • Gorgonzola 60 g
  • Miješana lisnata salata 250 g
  • Pekan orasi 30 g
Postupak
  1. U zdjelici pomiješaj vinski oca od crvenog vina, dijon senf, med, sol i papar. Zatim polako umiješaj maslinovo ulje, miješajući pjenjačom dok se svi sastojci ne sjedine i preljev postane emulzija.


  2. U velikoj zdjeli za salatu pomiješaj miješane zelene salate (baby špinat, rikola, radič i sl.), kruške oguljene i narezane na kockice ili tanke kriške, izmrvljenu gorgonzolu i polovice tostiranih pekan oraha.


  3. Neposredno prije posluživanja, salatu prelij preljevom i dobro promiješaj kako bi se svi sastojci ravnomjerno obložili preljevom.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

175 kcal

8 %

MASTI

13,00 g

18 %

KOLESTEROL

0,07 g

0 %

UH

12,00 g

4 %

PROTEINI

3,00 g

6 %

Probaj i ove slatke recepte s kruškama!

 

Pečene kruške Možda vas zanima... Zamiriši dom slasnim pečenim kruškama! Recepti Crumble s kruškama Možda vas zanima... SLATKA JESEN Napravi crumble s kruškama! Recepti Možda vas zanima... Imamo recept za najsočniji čokoladni kolač s kruškama Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.