Recepti 13. listopada 2014.

Jesenski desert s rogačem

Jesenski desert s rogačem
gastro postao gastro.24sata.hr
Prvi recept kojim je Zdrava Krava krenula u sezonu "Kuhaj u ritmu jeseni"

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 116

Potrebno vam je

  • 500 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 4 žlica rogač, mljeveni
  • 2 žlica orah, mljeveni
  • 2 žlica javorov sirup
  • 3 žlica smokve, sušene
  • 2 žlica kukuruzno brašno ili krupica
  • 0.50 mala žlica agar-agar prašak
  • 0.50 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)

Priprema

  1. Izdvoji 5 žlica mlijeka u posebnu šalicu i u njega umiješaj kukuruzno brašno.
  2. Od ostatka mlijeka zakuhaj kremu tako što ćeš mu najprije dodati javorov sirup, a zatim mljevene orahe i rogač. Pričekaj da zavrije.
  3. Kada mlijeko proključa, dodaj mu komadiće smokve i umiješaj smjesu od kukuruznog brašna. Smanji vatru i dodaj agar - agar prašak uz neprestano miješanje.
  4. Pričekaj da se prašak rastopi i sjedini s kremom. Zatim smjesu podijeli u nekoliko manjih vatrostalnih posuda i ostavi da se ohladi.
  5. Kada se krema ohladi, pospi jedan sloj smeđeg šećera i karameliziraj ga pomoću flambierta (brenera).
  6. Na karamelizirani sloj opet stavi šećer i ponovi postupak nekoliko puta dok ne nastane hrskava korica.
  7. Ukrasi sa svježim ili suhim smokvama.

Izvor Zdrava Krava

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.