gastro postao
Zdravo pileće bijelo meso uvijek se dobro slaže s rižotom od povrća
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 401
Potrebno vam je
- 2 kom pile (bijelo meso bez kosti)
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom poriluk (cijeli)
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 kom paprika, zelena
- 1 kom crvena paprika
- 0.50 kom koraba
- 1 kom kelj pupčar
- 4 žlica riža, polirana (ili brašno )
- češnjak u prahu
- svježe mljeveni papar
- mažuran
- 1 žlica ulje maslinovo
Priprema
- Luk narežite na tanke trakice, poriluk na kolutiće i stavite ih na maslinovo ulje da se malo poprže.
- Kada luk malo omekša stavite papriku narezanu na veće kocke i mrkvu narezanu na kolutiće. Korabu narežite na tanke ploške i dodajte ostalom povrću.
- Kelj pupčar možete prokuhati u slanoj vodi pa ga na kraju pridružiti ostalom povrću, kako prilikom miješanja u tavi ne bi izgubio svoj oblik.
- Rižu dodajte povrću i pirjajte, lagano podlijevajući vodom, dok riža ne omekša. Rižu možete skuhati i posebno pa kasnije dodati povrću.
- Rižu dodajte povrću i pirjaj, lagano podlijevajući vodom, dok riža ne omekša. Rižu možete skuhati i posebno pa kasnije dodati povrću.
- Po želji dodajte začine – vegetu, češnjak u granulama, malo papra i mažurana.
- Pileći file dobro začinite i popržite na maslinovom ulju dok ne dobijete zlatno žutu boju.
- Uz ovo jelo za salatu pripremite crveni i zeleni radič.
Izvor Zdrava Krava