Recepti 13. listopada 2014.

Jesenski file s rižotom

gastro postao gastro.24sata.hr
Zdravo pileće bijelo meso uvijek se dobro slaže s rižotom od povrća

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 401

Potrebno vam je

  • 2 kom pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom poriluk (cijeli)
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 kom paprika, zelena
  • 1 kom crvena paprika
  • 0.50 kom koraba
  • 1 kom kelj pupčar
  • 4 žlica riža, polirana (ili brašno )
  • češnjak u prahu
  • svježe mljeveni papar
  • mažuran
  • 1 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Luk narežite na tanke trakice, poriluk na kolutiće i stavite ih na maslinovo ulje da se malo poprže.
  2. Kada luk malo omekša stavite papriku narezanu na veće kocke i mrkvu narezanu na kolutiće. Korabu narežite na tanke ploške i dodajte ostalom povrću.
  3. Kelj pupčar možete prokuhati u slanoj vodi pa ga na kraju pridružiti ostalom povrću, kako prilikom miješanja u tavi ne bi izgubio svoj oblik.
  4. Rižu dodajte povrću i pirjajte, lagano podlijevajući vodom, dok riža ne omekša. Rižu možete skuhati i posebno pa kasnije dodati povrću.
  5. Rižu dodajte povrću i pirjaj, lagano podlijevajući vodom, dok riža ne omekša. Rižu možete skuhati i posebno pa kasnije dodati povrću.
  6. Po želji dodajte začine – vegetu, češnjak u granulama, malo papra i mažurana.
  7. Pileći file dobro začinite i popržite na maslinovom ulju dok ne dobijete zlatno žutu boju.
  8. Uz ovo jelo za salatu pripremite crveni i zeleni radič.

Izvor Zdrava Krava

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.