Recepti 13. listopada 2014.

Jota od kupusa i graha

Jota od kupusa i graha
gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte ukusno i hranjivo tradicionalno varivo od graha, kupusa i kombu algi

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 703

Sastojci za jotu

  • 1 šalica grah, šareni
  • 1 kom kombu alge
  • 1 šalica kupus kiseli (glave, sirove svj.)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • voda
  • 2 kom krumpir, mladi

Pešt (zdrava zaprška)

  • 2 kom sušena rajčica
  • 2 režanj češnjak
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 0.50 šalica tofu, dimljeni
  • 0.50 šalica peršin, list

Priprema

  1. Grah stavite namočen preko noći. Ujutro odlijte vodu i stavite ga kuhati u novu vodu. Kad zavrije, odlijte tu vodu, stavite novu, dodaj kombu alge i kuhajte dok grah nije 80 posto gotov.
  2. Posolite po želji, a ako želite dodajte malo papra. Dodajte sitno sjeckanu bundevu ili krumpir te kuhajte dok ne omekša.
  3. Dodajte kiseli kupus i kuhajte još nekoliko minuta.
  4. Napravite pešt tako da izmiksate ili pomiješate sve sastojke pa ubacite u vruće varivo.
  5. Poslužite vruće uz domaći kruh od cjelovitih ekoloških žitarica koje možete i ispeći i sami. Dobar tek!

Izvor Zdrava Krava

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.