gastro postao
Isprobajte ukusno i hranjivo tradicionalno varivo od graha, kupusa i kombu algi
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 703
Sastojci za jotu
- 1 šalica grah, šareni
- 1 kom kombu alge
- 1 šalica kupus kiseli (glave, sirove svj.)
- sol
- svježe mljeveni papar
- voda
- 2 kom krumpir, mladi
Pešt (zdrava zaprška)
- 2 kom sušena rajčica
- 2 režanj češnjak
- 2 žlica ulje maslinovo
- 0.50 šalica tofu, dimljeni
- 0.50 šalica peršin, list
Priprema
- Grah stavite namočen preko noći. Ujutro odlijte vodu i stavite ga kuhati u novu vodu. Kad zavrije, odlijte tu vodu, stavite novu, dodaj kombu alge i kuhajte dok grah nije 80 posto gotov.
- Posolite po želji, a ako želite dodajte malo papra. Dodajte sitno sjeckanu bundevu ili krumpir te kuhajte dok ne omekša.
- Dodajte kiseli kupus i kuhajte još nekoliko minuta.
- Napravite pešt tako da izmiksate ili pomiješate sve sastojke pa ubacite u vruće varivo.
- Poslužite vruće uz domaći kruh od cjelovitih ekoloških žitarica koje možete i ispeći i sami. Dobar tek!
Izvor Zdrava Krava