Recepti 13. listopada 2014.

Juha od boba s njokima od ricotte i origana

gastro postao gastro.24sata.hr
Prekrasna juha s njokima i začinima savršeno je predjelo.

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 614

Potrebno vam je

  • 250 g ricotta
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 70 g parmezan
  • 0.25 šalica origano
  • 50 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 2 kom mladi luk
  • 3 kom češnjak
  • 6 šalica povrtni temeljac
  • 300 g bob, suhi
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Dobro ocijedite ricottu. Pomiješajte je sa žumanjkom te pola količine ribanog parmezana i origana. Začinite solju i paprom. Uvaljajte u brašno. Od smjese oblikujte kuglice (njoke). Prekrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak.
  2. U tavi zagrijte ulje te propirjajte usitnjeni češnjak i mladi luk. Dodajte temeljac i ostatak origana. Pustite da zakuha, smanjite plamen i pustite da krčka desetak minuta. Dodajte bob i kuhajte još pet minuta. Začinite solju i paprom.
  3. U međuvremenu uloncu zagrijte vodu i dodajte u nju njoke od ricotte, jedan po jedan. Kuhajte minutu, dvije. Poslužite ih u juhi i pospite parmezanom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.