gastro postao
Prekrasna juha s njokima i začinima savršeno je predjelo.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 614
Potrebno vam je
- 250 g ricotta
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 70 g parmezan
- 0.25 šalica origano
- 50 g pšenično brašno, bijelo
- 1 žlica ulje maslinovo
- 2 kom mladi luk
- 3 kom češnjak
- 6 šalica povrtni temeljac
- 300 g bob, suhi
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Dobro ocijedite ricottu. Pomiješajte je sa žumanjkom te pola količine ribanog parmezana i origana. Začinite solju i paprom. Uvaljajte u brašno. Od smjese oblikujte kuglice (njoke). Prekrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak.
- U tavi zagrijte ulje te propirjajte usitnjeni češnjak i mladi luk. Dodajte temeljac i ostatak origana. Pustite da zakuha, smanjite plamen i pustite da krčka desetak minuta. Dodajte bob i kuhajte još pet minuta. Začinite solju i paprom.
- U međuvremenu uloncu zagrijte vodu i dodajte u nju njoke od ricotte, jedan po jedan. Kuhajte minutu, dvije. Poslužite ih u juhi i pospite parmezanom.
Izvor Skuhatćute