gastro postao
Bogatu, gustu i zasitnu juhu možete poslužiti i kao glavno jelo
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1195
Potrebno vam je
- 1 kom pecivo, bijelo
- 1 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 500 g krumpir, zreli
- 600 ml bistra juha
- 1 kom luk ,crveni
- 500 g govedina, krta, mljevena
- 1 žlica peršin, list
- 1 kom jaje kokošje
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 žlica maslac, slani
- 300 g grašak zeleni (smrznuti)
- 200 g vrhnje za kuhanje
- 1.50 dl ulje suncokretovo
Priprema
- Namočite žemlju staru dan, dva u mlijeko i ostavite da nabubri. Četkom operite krumpire pa ih narežite na komadiće. U posudi za kuhanje zakuhajte bistru juhu od mesa. Dodajte krumpire i kuhajte 25 minuta na slaboj vatri.
- Očistite i sitno nasjeckajte luk. Iscijedite žemlju. Dobro izmiješajte mljeveno meso, žemlju, luk, peršin i jaje. Začinite solju i paprom. Oblikujte od smjese okruglice. Zagrijte ulje u debljoj tavi pa propržite u njoj po nekoliko okruglica, ne sve odjedanput. Potom stavite u tavu sve okruglice i pržite ih oko deset minuta. Odledite grašak.
- Umiješajte vrhnje u juhu, dodajte grašak i mesne okruglice pa ih zagrijavajte dvije, tri minute. Začinite solju i paprom. Razdijelite u tanjure i poslužite vruće.
Izvor Skuhatćute