Recepti 03. listopada 2014.

Juha od krumpira i graška s mesnim okruglicama

Juha od krumpira i graška s mesnim okruglicama
gastro postao gastro.24sata.hr
Bogatu, gustu i zasitnu juhu možete poslužiti i kao glavno jelo

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1195

Potrebno vam je

  • 1 kom pecivo, bijelo
  • 1 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 500 g krumpir, zreli
  • 600 ml bistra juha
  • 1 kom luk ,crveni
  • 500 g govedina, krta, mljevena
  • 1 žlica peršin, list
  • 1 kom jaje kokošje
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 žlica maslac, slani
  • 300 g grašak zeleni (smrznuti)
  • 200 g vrhnje za kuhanje
  • 1.50 dl ulje suncokretovo

Priprema

  1. Namočite žemlju staru dan, dva u mlijeko i ostavite da nabubri. Četkom operite krumpire pa ih narežite na komadiće. U posudi za kuhanje zakuhajte bistru juhu od mesa. Dodajte krumpire i kuhajte 25 minuta na slaboj vatri.
  2. Očistite i sitno nasjeckajte luk. Iscijedite žemlju. Dobro izmiješajte mljeveno meso, žemlju, luk, peršin i jaje. Začinite solju i paprom. Oblikujte od smjese okruglice. Zagrijte ulje u debljoj tavi pa propržite u njoj po nekoliko okruglica, ne sve odjedanput. Potom stavite u tavu sve okruglice i pržite ih oko deset minuta. Odledite grašak.
  3. Umiješajte vrhnje u juhu, dodajte grašak i mesne okruglice pa ih zagrijavajte dvije, tri minute. Začinite solju i paprom. Razdijelite u tanjure i poslužite vruće.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.