Recepti 03. listopada 2014.

Juha od krumpira i parmezana sa slaninom

gastro postao gastro.24sata.hr
Bogata i slasna juha grijat će vas i nahraniti u hladnim zimskim danima

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1674

Potrebno vam je

  • 400 g krumpir, mladi
  • 250 g poriluk (cijeli)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 100 g slanina svinjska, sirova soljena
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 600 ml bistra juha
  • 100 g vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 2 žlica parmezan
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 žlica majčina dušica

Priprema

  1. Ogulite krumpire, narežite ih na kockice i kuhajte u vrućoj vodi 20-ak minuta da omekšaju. Očistite i operite poriluk, narežite ga na tanke kolutove i kuhajte oko 15 minuta da ostane "al dente".
  2. Očistite i nasjeckajte luk. Narežite slaninu na kockice. Zagrijte ulje u posudi za kuhanje pa na njemu popržite luk i slaninu. Ulijte i zagrijte bistru mesnu juhu. Potom dodajte krumpir i poriluk te ih kratko zagrijte. Umiješajte vrhnje.
  3. Dodajte parmezan i ostavite da se rastopi. Začinite juhu solju i paprom.

Bogata i slasna juha grijat će vas i nahraniti u hladnim zimskim danima

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.