gastro postao
Bogata i slasna juha grijat će vas i nahraniti u hladnim zimskim danima
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1674
Potrebno vam je
- 400 g krumpir, mladi
- 250 g poriluk (cijeli)
- 1 kom luk ,crveni
- 100 g slanina svinjska, sirova soljena
- 1 žlica ulje suncokretovo
- 600 ml bistra juha
- 100 g vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 2 žlica parmezan
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 žlica majčina dušica
Priprema
- Ogulite krumpire, narežite ih na kockice i kuhajte u vrućoj vodi 20-ak minuta da omekšaju. Očistite i operite poriluk, narežite ga na tanke kolutove i kuhajte oko 15 minuta da ostane "al dente".
- Očistite i nasjeckajte luk. Narežite slaninu na kockice. Zagrijte ulje u posudi za kuhanje pa na njemu popržite luk i slaninu. Ulijte i zagrijte bistru mesnu juhu. Potom dodajte krumpir i poriluk te ih kratko zagrijte. Umiješajte vrhnje.
- Dodajte parmezan i ostavite da se rastopi. Začinite juhu solju i paprom.
Bogata i slasna juha grijat će vas i nahraniti u hladnim zimskim danima
Izvor Skuhatćute