gastro postao
Osvježavajuća juha za ljubitelje kombiniranja slatkasto-slanih okusa
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 252
Juha
- 800 g kruška (cijela)
- 1 kom mahuna vanilije
- 1 kom štapić cimeta
- šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 0.50 l vino bijelo
Sufle
- 3 kom jaje kokošje
- vino bijelo
- 60 g gorgonzola
- vrhnje za kuhanje
- sol
Priprema
- Jaja razbijte i razdvojite žutanjke od bjelanjaka. Istucite bjelanjke u čvrt snijeg, a žumanjke s vinom u finu pjenastu smjesu dodajući gorgonzolu i vrhnje. Posolite i popaprite te pažljivo umiješajte snijeg.
- Posudu u kojoj planirate peći sufle namažite tankim slojem maslaca. Pospite oštrim brašnom te protresite da se brašno ravnomjerno zalijepi za maslac po stijenkama zdjele.
- Izlijte dobivenu smjesu u zdjelu te pecite na 180 stupnjeva 15 minuta dok ne porumeni. Možete peći i u malim kalupima.
- Kruške (viljamovke) ogulite, očistite te dodajte u mješavinu vode, vina, cimeta, vanilije i smeđeg šećera.
- Kuhajte, a kada kruške omekšaju, ocijedite ih i premjestite u blender te usitnite. Pustite da se dobivena kremasta juha ohladi.
Osvježavajuća juha za ljubitelje kombiniranja slatkasto-slanih okusa
Izvor Tomislav Gretić