Recepti 13. listopada 2014.

Juha od kruške sa sufleom

Juha od kruške sa sufleom
gastro postao gastro.24sata.hr
Osvježavajuća juha za ljubitelje kombiniranja slatkasto-slanih okusa

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 252

Juha

  • 800 g kruška (cijela)
  • 1 kom mahuna vanilije
  • 1 kom štapić cimeta
  • šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 0.50 l vino bijelo

Sufle

  • 3 kom jaje kokošje
  • vino bijelo
  • 60 g gorgonzola
  • vrhnje za kuhanje
  • sol

Priprema

  1. Jaja razbijte i razdvojite žutanjke od bjelanjaka. Istucite bjelanjke u čvrt snijeg, a žumanjke s vinom u finu pjenastu smjesu dodajući gorgonzolu i vrhnje. Posolite i popaprite te pažljivo umiješajte snijeg.
  2. Posudu u kojoj planirate peći sufle namažite tankim slojem maslaca. Pospite oštrim brašnom te protresite da se brašno ravnomjerno zalijepi za maslac po stijenkama zdjele.
  3. Izlijte dobivenu smjesu u zdjelu te pecite na 180 stupnjeva 15 minuta dok ne porumeni. Možete peći i u malim kalupima.
  4. Kruške (viljamovke) ogulite, očistite te dodajte u mješavinu vode, vina, cimeta, vanilije i smeđeg šećera.
  5. Kuhajte, a kada kruške omekšaju, ocijedite ih i premjestite u blender te usitnite. Pustite da se dobivena kremasta juha ohladi.

Osvježavajuća juha za ljubitelje kombiniranja slatkasto-slanih okusa

Izvor Tomislav Gretić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.