Recepti 13. travnja 2016.

Boršč: Juha od kupusa sa ciklom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zasitna crvena juha s kombinacijom mesa i povrća zdrava je i jednostavna za napraviti

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 928

Potrebno vam je

  • 1.50 l vode
  • 2 male žlice soli
  • 500 g govedine
  • 250 g svinjetine
  • 500 g cikle
  • 1 kom luka ,crvenog
  • 2 žlice suncokretovog ulja
  • 2 žlice vinskog octa
  • šećer
  • 500 g bijeli kupus
  • 1 kom crvene mrkve
  • 1 kom korijena celera
  • 1 žlica limunovog soka
  • 1 kom lovorovog lista
  • 250 g suhe slanine (prerašt. mršava)
  • 0.50 čaše kiselog vrhnja (12% masti)
  • 1 žlica peršina

Priprema

  1. U litri i pol kipuće slane vode kuhajte svo meso 70 minuta.
  2. Ciklu ogulite i narežite na rezance, luk narežite na kockice. Na masnoći staklasto ispržite kockice luka, dodajte ciklu i začinite octom, solju i šećerom. Dolijte šalicu juhe od mesa i sve kuhajte pokriveno 50 minuta.
  3. Kupus očistite i narežite na rezance. Mrkvu i celer naribajte, promiješajte i nakapajte limunovim sokom. Povrće s lovorovim listom dodajte cikli. Meso i slaninu narežite na kockice, umiješajte u povrće i sve kuhajte 25 minuta.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.