gastro postao
Zdrava i povrćem bogata juha idealna je za hladne dane
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 340
Potrebno vam je
- 200 g leća, suha
- 1 g luk ,crveni
- 2 g češnjak
- 1 grančica peršin, list
- 1 grančica selen
- 500 g rajčica, crvena
- 2 kom krumpir, mladi
- sol
- svježe mljeveni papar
- origano
Priprema
- Leću stavite u lonac i prelijte vodom.
- Dodajte narezani luk, zgnječeni češnjak, peršin i selen te rajčice koje ste prethodno prelili vrućom vodom, ogulili i narezali na kocke. dodajte sol, papar i malo šećera. Kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena.
- Od začina možete dodati malo origana ili ružmarina. Možete dodati i dva manja krumpira narezana na kockice. prije kraja kuhanja u juhu ulijte dvije žlice maslinova ulja. Poslužite juhu vruću.
Izvor Skuhatćute