Recepti 13. listopada 2014.

Juha od leće i rajčica

gastro postao gastro.24sata.hr
Zdrava i povrćem bogata juha idealna je za hladne dane

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 340

Potrebno vam je

  • 200 g leća, suha
  • 1 g luk ,crveni
  • 2 g češnjak
  • 1 grančica peršin, list
  • 1 grančica selen
  • 500 g rajčica, crvena
  • 2 kom krumpir, mladi
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • origano

Priprema

  1. Leću stavite u lonac i prelijte vodom.
  2. Dodajte narezani luk, zgnječeni češnjak, peršin i selen te rajčice koje ste prethodno prelili vrućom vodom, ogulili i narezali na kocke. dodajte sol, papar i malo šećera. Kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena.
  3. Od začina možete dodati malo origana ili ružmarina. Možete dodati i dva manja krumpira narezana na kockice. prije kraja kuhanja u juhu ulijte dvije žlice maslinova ulja. Poslužite juhu vruću.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.