Recepti 09. lipnja 2015.

Juha od pedari s tjesteninom i povrćem

juha-perad
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Fino i ukusno

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 238

Potrebno vam je

  • 0.50 kom kokoš (cijela, prosjek )
  • 5 kom papar u zrnu
  • 1 žlica mješavina suhih začina
  • 1 kom lovorov list
  • 40 g maslac, slani
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom rajčica, crvena
  • 50 g tikvice, zelene
  • 50 g gljive miješane, razne
  • 100 g kukuruz iz konzerve
  • 2 kom celer, korijen
  • 2 režanj češnjak
  • 2 žlica kukuruzno brašno ili krupica
  • peršin, list
  • sol
  • papar
  • vlasac ( listovi)
  • 70 g tjestenina s jajima

Priprema

  1. Očišćenu i opranu polovicu kokoši ili kopuna kuhajte u posoljenoj vodi s lovorovim listom, zrncima papra i suhim zelenjem za juhu oko 45 minuta.
  2. Za to vrijeme očistite povrće. Narežite ga na kockice ili trake.
  3. Izvadite kokošje meso ih juhe, ogulite kožu, izvadite kosti, a meso narežite na manje komade. Procijedite juhu.
  4. Zagrijte maslac i na nejmu prepržite luk dok ne poprimi zlatnu boju. Dodajte slatki kukuruz, na kockice narezanu rajčicu, zgnječeni češnjak i ostalo narezano povrće. Sve sastojke pržite oko 5 minuta.
  5. Zalijte ga s ocijeđenom juhom, dodajte tjesteninu i meso. Kuhajte lagano juhu dok se povrće ne ukuha i tjestenina omekša.
  6. Pred kraj umiješajte kukuruzno brašno, po potrebi dodajte još juhe, ubacite meso i kuhajte još 10 minuta. Po potrebi začinite solju i paprom, pospite sjeckanim peršinom i vlascom, te poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.