gastro postao
Fino i ukusno
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 238
Potrebno vam je
- 0.50 kom kokoš (cijela, prosjek )
- 5 kom papar u zrnu
- 1 žlica mješavina suhih začina
- 1 kom lovorov list
- 40 g maslac, slani
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom rajčica, crvena
- 50 g tikvice, zelene
- 50 g gljive miješane, razne
- 100 g kukuruz iz konzerve
- 2 kom celer, korijen
- 2 režanj češnjak
- 2 žlica kukuruzno brašno ili krupica
- peršin, list
- sol
- papar
- vlasac ( listovi)
- 70 g tjestenina s jajima
Priprema
- Očišćenu i opranu polovicu kokoši ili kopuna kuhajte u posoljenoj vodi s lovorovim listom, zrncima papra i suhim zelenjem za juhu oko 45 minuta.
- Za to vrijeme očistite povrće. Narežite ga na kockice ili trake.
- Izvadite kokošje meso ih juhe, ogulite kožu, izvadite kosti, a meso narežite na manje komade. Procijedite juhu.
- Zagrijte maslac i na nejmu prepržite luk dok ne poprimi zlatnu boju. Dodajte slatki kukuruz, na kockice narezanu rajčicu, zgnječeni češnjak i ostalo narezano povrće. Sve sastojke pržite oko 5 minuta.
- Zalijte ga s ocijeđenom juhom, dodajte tjesteninu i meso. Kuhajte lagano juhu dok se povrće ne ukuha i tjestenina omekša.
- Pred kraj umiješajte kukuruzno brašno, po potrebi dodajte još juhe, ubacite meso i kuhajte još 10 minuta. Po potrebi začinite solju i paprom, pospite sjeckanim peršinom i vlascom, te poslužite.
Izvor Skuhatćute