gastro postao
Ukusan ručak krije se u ovom divnom jelu na žlicu!
Sjajna juha koja će vas okusom i mirisom podsjetiti na ljeto koje kao da je već stiglo! Mirisni bosiljak, rajčica, račići upravo su ono što nam treba za divan obrok na žlicu!
Dodatak ljute papričice dodatno će pojačati bogatstvo okusa. Poslužite ovu juhu toplu, s komadom hrskavog kruha i uživajte u divnim okusima!
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 nasjeckani luk
- sol i papar
- 4 češnja češnjaka, naribana
- prstohvat ljute papričice u listićima
- 1/4 šalice paste od rajčice
- 8 šalica pilećeg temeljca
- 2 šalice ditalini tjestenine
- 500 g račića, očišćenih
- svježi bosiljak
Priprema:
- Zagrijati ulje pa kratko popržiti luk - oko 5 minuta, dodati češnjak i ljutu papričicu pa pržiti još minutu
- Dodati pastu od rajčice i pirjati oko 2 minute pa zaliti temeljcem i pustiti da zakuha; ostaviti da kuha oko 10 minuta
- Dodati tjesteninu i kuhati otprilike 10 minuta - dok ne bude al dente
- Posoliti i popapriti po želji
- Staviti račiće i kuhati još nekoliko minuta
- Poslužiti toplo, sa svježim lišćem bosiljka