Recepti 17. ožujka 2017.

Savršen spoj: Juha od artičoka, slanine i kestena

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Krem juha otišla je na jednu potpuno novu razinu!

Kombinacija artičoka, hrskavo pržene slanine i kestena je upravo divna!

Oduševite ukućane ovom slasnom juhom i dopustite da vas osvoji svojim savršenim okusom.

Sastojci:

  • 800 g jeruzalemskih artičoka
  • sok od pola limuna
  • 50 g maslaca
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • sol i papar
  • 800 ml pilećeg temeljca
  • svježe nariban muškatni oraščić
  • 250 ml vrhnja za kuhanje
  • 35 g slanine
  • 8 kuhanih kestena, sitno nasjeckanih

Priprema:

  1.  Artičoke očistiti i narezati na kockice veličine 1 cm; staviti ih odmah u hladnu vodu sa sokom od limuna
  2. Zagrijati maslac pa dodati luk i poklopiti tavu te kratko propirjati s dvije žlice vode
  3. Dodati još par žlica vode i artičoke te poklopiti i kuhati oko 15 minuta; podlijevati vodom po potrebi - povrće se ne smije zagorjeti
  4. Dodati temeljac, vrhnje, muškatni oraščić i kuhati još 10 minuta
  5. Netom prije posluživanja, slaninu narezati na sitne kockice i popržiti ju na vlastitoj masti dok ne postane hrskava
  6. Poslužiti juhu posipanu prženom slaninom i kratko poprženim kestenima na maslacu
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.