gastro postao
Krem juha otišla je na jednu potpuno novu razinu!
Kombinacija artičoka, hrskavo pržene slanine i kestena je upravo divna!
Oduševite ukućane ovom slasnom juhom i dopustite da vas osvoji svojim savršenim okusom.
Sastojci:
- 800 g jeruzalemskih artičoka
- sok od pola limuna
- 50 g maslaca
- 1 luk, sitno nasjeckan
- sol i papar
- 800 ml pilećeg temeljca
- svježe nariban muškatni oraščić
- 250 ml vrhnja za kuhanje
- 35 g slanine
- 8 kuhanih kestena, sitno nasjeckanih
Priprema:
- Artičoke očistiti i narezati na kockice veličine 1 cm; staviti ih odmah u hladnu vodu sa sokom od limuna
- Zagrijati maslac pa dodati luk i poklopiti tavu te kratko propirjati s dvije žlice vode
- Dodati još par žlica vode i artičoke te poklopiti i kuhati oko 15 minuta; podlijevati vodom po potrebi - povrće se ne smije zagorjeti
- Dodati temeljac, vrhnje, muškatni oraščić i kuhati još 10 minuta
- Netom prije posluživanja, slaninu narezati na sitne kockice i popržiti ju na vlastitoj masti dok ne postane hrskava
- Poslužiti juhu posipanu prženom slaninom i kratko poprženim kestenima na maslacu