Recepti 24. veljače 2017.

Pileći odresci obgrljeni gljivama i artičokom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Probajte najbolje meso na svijetu na sasvim nov način!

Što se dogodi kad se sretnu pileća prsa, gljive i srca malih artičoka? Dogodi se najbolji ručak koji ste probali! Sočna pileća prsa divno će se sljubiti s gljivama i pomalo gorkim srcima artičoka da ćete ih od sada praviti samo na ovaj način.

Poslužite toplo uz pire krumpir i sezonsku salatu i uživajte u ovoj tako jednostavno, a tako predivnoj gozbi!

Sastojci:

  • 4 komada pilećih prsa, otkoštenih i bez kože
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 veće ljutike, sitno nasjeckane
  • 200 g gljiva (po vlastitom izboru)
  • 2 žlice glatkog brašna
  • 2 šalice pilećeg temeljca
  • 1 1/2 šalica srca artičoka
  • 1 žlica umaka Worcestershire
  • 1 žlica soka od limuna
  • 1 žlica sjeckanog svježeg ružmarina
  • Sol i papar
  • 1 žlica maslaca

Priprema:

  1.  Posoliti i popapriti meso po želji (ovo možete učiniti i dan ranije)
  2. Na posudu za pečenje staviti ulje i popržiti meso sa svake strane te prebaciti u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i peći 15 - 30 minuta, dok se sasvim ne ispeće.
  3. Za to vrijeme, popržiti ljutiku i gljive - dok ne omekšaju i puste vodu. Dodati brašno i miješati 3 - 5 minuta pa uliti temeljac i pustiti da zakuha; smanjiti temperaturu i dodati artičoke, Worcestershire umak, ružmarin i sok od limuna. Kuhati dok se okusi ne prožmu.
  4. Izvaditi piletinu iz pećnice i poslužiti s pripremljenim umakom

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.