gastro postao
Probajte najbolje meso na svijetu na sasvim nov način!
Što se dogodi kad se sretnu pileća prsa, gljive i srca malih artičoka? Dogodi se najbolji ručak koji ste probali! Sočna pileća prsa divno će se sljubiti s gljivama i pomalo gorkim srcima artičoka da ćete ih od sada praviti samo na ovaj način.
Poslužite toplo uz pire krumpir i sezonsku salatu i uživajte u ovoj tako jednostavno, a tako predivnoj gozbi!
Sastojci:
- 4 komada pilećih prsa, otkoštenih i bez kože
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 veće ljutike, sitno nasjeckane
- 200 g gljiva (po vlastitom izboru)
- 2 žlice glatkog brašna
- 2 šalice pilećeg temeljca
- 1 1/2 šalica srca artičoka
- 1 žlica umaka Worcestershire
- 1 žlica soka od limuna
- 1 žlica sjeckanog svježeg ružmarina
- Sol i papar
- 1 žlica maslaca
Priprema:
- Posoliti i popapriti meso po želji (ovo možete učiniti i dan ranije)
- Na posudu za pečenje staviti ulje i popržiti meso sa svake strane te prebaciti u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i peći 15 - 30 minuta, dok se sasvim ne ispeće.
- Za to vrijeme, popržiti ljutiku i gljive - dok ne omekšaju i puste vodu. Dodati brašno i miješati 3 - 5 minuta pa uliti temeljac i pustiti da zakuha; smanjiti temperaturu i dodati artičoke, Worcestershire umak, ružmarin i sok od limuna. Kuhati dok se okusi ne prožmu.
- Izvaditi piletinu iz pećnice i poslužiti s pripremljenim umakom
Dobar tek!