Recepti 13. listopada 2014.

Juha od šampinjona i pita od vrganja

Juha od šampinjona i pita od vrganja
gastro postao gastro.24sata.hr
Gljive kao vrlo zahvalna namirnica svojim blagim okusom podižu svaku kombinaciju

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 918

Potrebno vam je

  • 75 g luk ,crveni
  • 1 kom češnjak
  • svježi timijan
  • 1 l povrtni temeljac
  • 250 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 150 g vrganj
  • 150 g vrhnje za kuhanje
  • 7 kom jaje kokošje

Priprema

  1. Na maslacu pirjajte sitno nasjeckani luk, protisnuti češnjak, svježi timijan koji ste natrgali na listiće te na ploške narezane šampinjone.
  2. Podlijevajte povrtnim temeljcem, začinite solju i paprom po želji te nastavite kratko kuhati na laganoj vatri.
  3. Kada je gotovo, dodajte vrhnje za kuhanje te u blenderu usitnite do jednolične kremaste strukture juhe. Servirajte u male zdjele i pospite s nekoliko zrnca dimljene soli te poslužite uz toplu pitu od vrganja.
  4. Pitu pripremite tako da na maslacu pirjate luk, češnjak i timijan te svježe vrganje. Možete ih nadomjestiti šampinjonima. Prije kraja dodajte vrhnje za kuhanje.
  5. Blendajte do kremaste smjese i ohladite
  6. Umutite nježno sedam jaja i umiješajte ih. Pripazite da ih ne stavljate u toplu smjesu kako se ne bi stvarale grudice.

Izvor Ana Grgić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.