gastro postao
Gljive kao vrlo zahvalna namirnica svojim blagim okusom podižu svaku kombinaciju
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 918
Potrebno vam je
- 75 g luk ,crveni
- 1 kom češnjak
- svježi timijan
- 1 l povrtni temeljac
- 250 g šampinjoni (uzgojeni)
- 150 g vrganj
- 150 g vrhnje za kuhanje
- 7 kom jaje kokošje
Priprema
- Na maslacu pirjajte sitno nasjeckani luk, protisnuti češnjak, svježi timijan koji ste natrgali na listiće te na ploške narezane šampinjone.
- Podlijevajte povrtnim temeljcem, začinite solju i paprom po želji te nastavite kratko kuhati na laganoj vatri.
- Kada je gotovo, dodajte vrhnje za kuhanje te u blenderu usitnite do jednolične kremaste strukture juhe. Servirajte u male zdjele i pospite s nekoliko zrnca dimljene soli te poslužite uz toplu pitu od vrganja.
- Pitu pripremite tako da na maslacu pirjate luk, češnjak i timijan te svježe vrganje. Možete ih nadomjestiti šampinjonima. Prije kraja dodajte vrhnje za kuhanje.
- Blendajte do kremaste smjese i ohladite
- Umutite nježno sedam jaja i umiješajte ih. Pripazite da ih ne stavljate u toplu smjesu kako se ne bi stvarale grudice.
Izvor Ana Grgić