Recepti 13. listopada 2014.

Juha od škampi i koromača

Juha od škampi i koromača
gastro postao gastro.24sata.hr
Juha blagog okusa uz vrlo malo začina, kojoj listići koromača i korijen pretvoreni u kremu daju svjež i ugodan okus

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 198

Potrebno vam je

  • 600 g škampi
  • 300 g komorač, glavica
  • 1 dl pjenušac
  • 0.50 žličica maslac, slani
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Svježi koromač očistite od vanjskih listova te ga narežite na ploške. Razdvojite ih kako bi se same listale poput luka. Skuhajte narezani koromač u malo slane vode.
  2. Škampe operite i očistite te repiće dodajte u juhu. Od glava uz malo korjenastog povrća skuhajte riblji temeljac.
  3. Ocijedite kuhani koromač i premjestite u blender. Usitnite uz dodatak ribljeg temeljca dok se ne zapjeni. Posolite i popaprite te ponovno kratko kuhajte.
  4. Očistite repiće škampi i dodajte u juhu. Kratko kuhajte da meso škampi omekša. Pripazite da se ne raskuhaju. Dodajte malo pjenušca.
  5. Umiješajte sasvim malo maslaca te brzo promiješajte da se juha lijepo zasjaji.
  6. Dekorirajte listovima koromača.

Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.