gastro postao
Juha blagog okusa uz vrlo malo začina, kojoj listići koromača i korijen pretvoreni u kremu daju svjež i ugodan okus
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 198
Potrebno vam je
- 600 g škampi
- 300 g komorač, glavica
- 1 dl pjenušac
- 0.50 žličica maslac, slani
- sol
- papar
Priprema
- Svježi koromač očistite od vanjskih listova te ga narežite na ploške. Razdvojite ih kako bi se same listale poput luka. Skuhajte narezani koromač u malo slane vode.
- Škampe operite i očistite te repiće dodajte u juhu. Od glava uz malo korjenastog povrća skuhajte riblji temeljac.
- Ocijedite kuhani koromač i premjestite u blender. Usitnite uz dodatak ribljeg temeljca dok se ne zapjeni. Posolite i popaprite te ponovno kratko kuhajte.
- Očistite repiće škampi i dodajte u juhu. Kratko kuhajte da meso škampi omekša. Pripazite da se ne raskuhaju. Dodajte malo pjenušca.
- Umiješajte sasvim malo maslaca te brzo promiješajte da se juha lijepo zasjaji.
- Dekorirajte listovima koromača.
Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić