Recepti 101 prikaza 23. svibnja 2016.

Juha s kurkumom i đumbirom

Juha s kurkumom i đumbirom
gastro postao gastro.24sata.hr
Tanjur pun zdravlja i aroma za svako godišnje doba

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 124

Potrebno vam je

  • 2 kom tikvice, zelene
  • 2 kom mrkva, crvena
  • kurkuma
  • sol
  • papar
  • 1 režanj češnjak
  • 1 žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
  • 1 žlica sjemenke lana
  • 1 žlica sjemenke bundeve, oljušt. sušene
  • 1 žlica sjemenke suncokreta, oljuštene suhe
  • 0.33 mala žlica đumbir, korijen
  • 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • peršin, list
  • 1 prstohvat list bosiljka

Priprema

  1. Sjemenke su korisnije organizmu kada su mljevene pa je zato bolje ubaciti ih u multipraktik i samljeti, a ne dodati ih na kraju kad je sve već gotovo.
  2. Mrkvice i tikvice nareži na tanje kolutiće te prokuhaj cca 15 minuta u slanoj vodi. Bilo bi dobro da mrkvu staviš 5 minuta prije tikvica pošto njoj treba malo duže.
  3. Kad je povrće kuhano, dio vode odliješ (ja obično ostavim taman toliko da prekrije povrće, ali ovisno o željenoj gustoći možeš ostaviti i više ili manje), a ostatak ubaciš u multipraktik, dodaš sitno sjeckani češnjak i sve ostale začine, kao i sjemenke lana, sezama, bundeve i suncokreta, mlijeko i sjeckani đumbir te sve zajedno samelješ.
  4. Promiješaš i uživaš u okusu i mirisu.

Izvor Zdrava Krava

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.