Recepti 03. listopada 2014.

Juha s tortelinima

gastro postao gastro.24sata.hr
Klasično predjelo na talijanski način

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 74

Potrebno vam je

  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 400 g rajčica, crvena
  • 1 l povrtni temeljac
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 150 g grašak zeleni (smrznuti)
  • 250 g tortelini
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • crvena paprika
  • 0.50 mala žlica list bosiljka

Priprema

  1. Luk i češnjak oljuštite i nasjeckajte. Mrkve operite i očistite pa ih narežite na kockice. Zagrijte žlicu maslinova ulja te popržite luk i češnjak. Zatim dodajte mrkvu i pirjajte oko pet min.
  2. Ulijte temeljac i narezane rajčice s tekućinom (iz konzerve) pa kad zakuha, kuhajte na laganoj vatri desetak minuta. Umiješajte grašak i kuhajte oko pet min. Pred kraj začinite solju, paprom i crvenom paprikom te dodajte torteline pa kuhajte dok ne omekšaju (desetak minuta).

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.