gastro postao
Klasično predjelo na talijanski način
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 74
Potrebno vam je
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 1 kom mrkva, crvena
- 400 g rajčica, crvena
- 1 l povrtni temeljac
- 1 žlica ulje maslinovo
- 150 g grašak zeleni (smrznuti)
- 250 g tortelini
- sol
- svježe mljeveni papar
- crvena paprika
- 0.50 mala žlica list bosiljka
Priprema
- Luk i češnjak oljuštite i nasjeckajte. Mrkve operite i očistite pa ih narežite na kockice. Zagrijte žlicu maslinova ulja te popržite luk i češnjak. Zatim dodajte mrkvu i pirjajte oko pet min.
- Ulijte temeljac i narezane rajčice s tekućinom (iz konzerve) pa kad zakuha, kuhajte na laganoj vatri desetak minuta. Umiješajte grašak i kuhajte oko pet min. Pred kraj začinite solju, paprom i crvenom paprikom te dodajte torteline pa kuhajte dok ne omekšaju (desetak minuta).
Izvor Skuhatćute