gastro postao
Pripremite savršene juneće odreske prema receptu Branka Ognjenovića
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 484
Potrebno vam je
- 1000 g junetina
- 150 g luk ,crveni
- 0.50 l pasirana rajčica (passata)
- pšenično brašno, bijelo
- sol
- papar
- 0.20 l vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- 0.20 l voda
- 0.50 mala žlica ružmarin
- 0.50 mala žlica šećer, kristal
Priprema
- Juneće odreske dobro istući kako bi bili tanki, posoliti i popapriti te jednu stranu uvaljati u brašno.
- U posudu za pečenje u koju smo stavili ulje slažemo odreske po cijeloj površini s pobrašnjenom stranom prema dolje.
- Luk ogulimo i narežemo na ploške te poslažemo na odreske. Dodamo ružmarin te poslažemo ostatak odrezaka s pobrašnjenom stranom prema gore.
- Tako pripremljene odreske zalijemo mješavinom vina i vode, poklopimo te stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Pečemo 15- ak minuta te dodamo umak od rajčice u koji smo umiješali malo šećera.
- Odreske koje smo zalili poklopimo i vratimo u pećnicu te pečemo dok meso nije mekano, a umak zgusnut.
Pripremite savršene juneće odreske prema receptu Branka Ognjenovića