Recepti 13. siječnja 2015.

Jutarnji parfe od bundeve

Parfe od bundeve
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Umjesto prokušanih jela s bundevom, počastite se jutarnjim parfeom od ove popularne i zdrave namirnice

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 1

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 247

Potrebno vam je

  • 1 šalica bundeva
  • 1 žličica javorov sirup
  • 2 prstohvat mljeveni cimet
  • 1 prstohvat đumbir u prahu
  • 1 prstohvat muškatni oraščić
  • 100 ml nemasni (niskomasni) jogurt
  • 2 žlica muesli

Priprema

  1. Bundevu prekrijte vodom u manjem loncu i kuhajte 10-ak min dok omekša pa procijedite.
  2. Kuhanu bundevu pomiješajte začinima i sirupom pa usitnite štapnim mikserom do pirea.
  3. U staklenu zdjelicu ili čašu naizmjenično slažite slojeve pirea od buće i jogurta a na vrh posipajte muslije.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.