Recepti 03. listopada 2014.

Jutarnjica

gastro postao gastro.24sata.hr
Starinsko jelo u kojem možemo uživati uz kavu za doručak ili poslije podne uz kavu kao desert

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 546

Tijesto

  • 600 g pšenično brašno, bijelo
  • sol
  • kvasac, svježi
  • 3 kom jaje kokošje
  • 2 žlica mast svinjska, nesoljena
  • vrhnje kiselo (10% masti )
  • mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • šećer, kristal

Nadjev

  • 200 g mljeveni mak
  • 300 g orah, mljeveni
  • 300 prema želji šećer, kristal
  • 1 žličica tamni rum
  • 300 g svježi kravlji sir

Priprema

  1. Zamijesite tijesto i ostavite da se diže pola sata.
  2. Razdijelite tijesto na četiri dijela. Razvaljajte i premažite nadjevom.
  3. Isprepletite u pletenice i stavite u medenicu ili okrugli lim promjera 26 centimetra da se digne.
  4. Prije pečenja premažite mješavinom mlijeka i žumanjka. Pecite oko sat vremena na 150°C.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.