gastro postao
Starinsko jelo u kojem možemo uživati uz kavu za doručak ili poslije podne uz kavu kao desert
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 546
Tijesto
- 600 g pšenično brašno, bijelo
- sol
- kvasac, svježi
- 3 kom jaje kokošje
- 2 žlica mast svinjska, nesoljena
- vrhnje kiselo (10% masti )
- mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- šećer, kristal
Nadjev
- 200 g mljeveni mak
- 300 g orah, mljeveni
- 300 prema želji šećer, kristal
- 1 žličica tamni rum
- 300 g svježi kravlji sir
Priprema
- Zamijesite tijesto i ostavite da se diže pola sata.
- Razdijelite tijesto na četiri dijela. Razvaljajte i premažite nadjevom.
- Isprepletite u pletenice i stavite u medenicu ili okrugli lim promjera 26 centimetra da se digne.
- Prije pečenja premažite mješavinom mlijeka i žumanjka. Pecite oko sat vremena na 150°C.
Izvor Skuhatćute