Recepti Školica kuhanja: Lagani ručak iz pećnice 22. lipnja 2022.

Najsočniji odrezak od cvjetače postat će tvoje novo najdraže jelo

Naša Gastrolovka Vinka Tresić pokazat će ti kako uz pomoć Gorenje pećnice lako pripremiti ukusan i zdrav odrezak od cvjetače foto: Igor Soban/PIXSELL

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Naša Gastrolovka Vinka Tresić pokazat će ti kako uz pomoć Gorenje pećnice lako pripremiti ukusan i zdrav odrezak od cvjetače

Ako tražiš ideju za lagani ručak zbog kojeg nećeš morati stajati pored vrućeg štednjaka, naša Gastrolovka Vinka Tresić predlaže da isprobaš odrezak od cvjetače. Vinka na svom blogu "Veganica" ima cijeli niz zdravih, ukusnih i laganih obroka, a uz pomoć Gorenje pećnice ovoga puta pripremila je pravu ljetnu deliciju.

 | Author: Igor Soban Pripremi marinadu tako da u Gorenje sjeckalicu staviš češnjak, senf, dimljenu papriku, soja sos, sok limete, agavin sirup, maslinovo ulje, sol i papar po želji. foto: Igor Soban

Cvjetača je odlična alternativa ako želimo konzumirati manje mesa jer će te dobro zasititi i odlično upija okuse iz marinade. Tajna dobrog okusa ovog jela upravo je u marinadi. Kako bi odrezak od cvjetače bio mekan potrebno ga je prije pečenja malo popržiti na ulju, dodati vodu i začine te kuhati dok ne omekša. Nakon toga spreman je da pećnica odradi najbolji dio posla, zapeče mariniranu cvjetaču koja treba dobiti zlatnu boju i hrskavu koricu.

Odrezak od cvjetače možeš servirati uz bilo koji prilog po želji, a Vinka se odlučila za kvinoju koja obiluje proteinima. To je za nas savršen lagani ručak iz pećnice!

 | Author: Igor Soban/PIXSELL Pećnica Gorenje pomoći će ti pripremiti najukusnija lagana ljetna jela foto: Igor Soban/PIXSELL

Odrezak od cvjetače recept

Sastojci:

  • 1 cvjetača srednje veličine
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice senfa
  • 1 žlica dimljene paprike
  • 3 žlice soja sosa
  • 1 limeta
  • 3 žlice agavinog sirupa
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • svježi peršin
  • papar
  • sol

 | Author: Igor Soban/PIXSELL Odreske od cvjetače pripremit ćeš u trenu foto: Igor Soban/PIXSELL

Priprema:

  1. Cvjetaču operi, očisti od listova i prereži po sredini tako da dobiješ dvije ploške veličine 2 cm.
  2. U tavu stavi maslinovo ulje, dodaj odreske cvjetače i sa svake strane preprži (da dobije zlatnu boju).
  3. Dodaj jedan češnjak narezan na ploškice i malo vode.
  4. Poklopi i ostavi 10-ak minuta na laganoj vatri, da malo omekša.
  5. Pripremi marinadu tako da u Gorenje sjeckalicu staviš češnjak, senf, dimljenu papriku, soja sos, sok limete, agavin sirup, maslinovo ulje, sol i papar po želji.
  6. Miksaj jednu minutu i dobro premaži svaki odrezak od cvjetače.
  7. Peci u Gorenje pećnici na programu 14 na 15-ak minuta, dok ne dobije zlatnu boju.
  8. Za to vrijeme skuhaj kvinoju prema uputama s pakiranja.
  9. Kada su odresci od cvjetače pečeni, serviraj s kvinojom i posipaj nasjeckanim peršinom.

 | Author: Igor Soban/PIXSELL Odrezak od cvjetače savršeno pripremljen u Gorenje pećnici foto: Igor Soban/PIXSELL

Dolaskom lijepih dana, slobodno vrijeme je ključno i sigurno želiš maksimalno iskoristiti svoje dane. Zato ti nove Gorenje OptiBake ugradbene pećnice nude brojne mogućnosti koje će ti kuhanje učiniti lakšim i ugodnijim, ali prije svega vremenski kraćim. Ako želiš ravnomjerno pečenu hranu zbog sjajne cirkulacije zraka i stabilne temperature u cijeloj pećnici, prženu hranu bez dodatnih kalorija i postizanje temperature do 200 ˚C za samo 5 minuta, te čak 22 različita automatska programa za pečenje, odaberi Gorenje pećnicu i uživaj u životu dok ona peče za tebe!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.